Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στο IN Business Απριλίου: Πώς η Λάρνακα μεταμορφώνεται

Η Λάρνακα ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια έντονη αναπτυξιακή πορεία, εξελισσόμενη σε ένα διεθνή business και lifestyle προορισμό.

Μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν και άλλες που έρχονται, επαναπροσδιορίζουν τη θέση της πόλης στον επιχειρηματικό χάρτη, όχι απλώς της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Το τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 3 του μήνα στα περίπτερα καθώς και σε ψηφιακή έκδοση, είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Λάρνακα. Στη νέα της εικόνα, στο αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει και στην εσωτερική επιχειρηματική ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα:

MUFG: Αλλάζει τον χάρτη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Τα 3+1 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο που πούλησε κυπριακή εταιρεία

Altamira: 10+1 κατοικίες και διαμερίσματα από €70.000

 

Ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάζει συνεντεύξεις θεσμικών φορέων της πόλης, τις σημαντικές ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και αυτές που σύντομα θα γίνουν. Επιχειρηματίες μεγάλων και μικρών εταιρειών της πόλης, που συμβάλλουν διαχρονικά στην ανάπτυξή της, μιλούν για αυτή την εξέλιξη.

Σε συνέντευξή του, ο δήμαρχος της Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σημειώνει πως η πόλη θα αποτελέσει νέο προορισμό για επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, για ψυχαγωγία και τουρισμό, προσφέροντας παράλληλα αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου, τονίζει ότι η πόλη αποκτά μια νέα δυναμική, που της προσδίδει αυξημένο αριθμό αναπτύξεων, οι οποίες θα επιφέρουν μακροπρόθεσμα, πολύπλευρα και πολυδιάστατα οφέλη στην τοπική οικονομία, αλλά και στην κοινωνία. 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ), σύμφωνα με τον πρόεδρό της Ντίνο Λευκαρίτη, εστιάζει στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, σε τοπιοτεχνήσεις περιοχών, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και επαρχίας, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής πληροφόρησης.

Παρουσιάζει ακόμη, μεγάλα έργα που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας. Το τεράστιο έργο του 1.2 δισ. ευρώ της Kition Ocean Holdings, που αφορά στο νέο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας. Το Land of Tomorrow for Larnaka, το σχέδιο που θα υλοποιηθεί από την της Petrolina Holdings στις άλλοτε δεξαμενές καυσίμων στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας-Δεκέλειας. Τις τέσσερις αναπτύξεις στην περιοχή που πρώην Beau Rivage της NCH Capital. Ακόμα, το Metropolis Mall της Acsion και το Πανεπιστήμιο UCLan.

Επιπλέον, μεγάλοι και μικροί επιχειρηματίες, μιλούν για τις επενδύσεις τους στη Λάρνακα. Η νέα γενιά αναφέρει τι επιθυμεί για το μέλλον της πόλης της, αλλά και το δικό της όραμα, ενώ τη δική της τοποθέτηση για την ανάπτυξη, δίνει και η Λαρνακιώτισσα Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία