Χιλιάδες δρομείς έλαβαν μέρος στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επέστρεψε δυναμικά με τη διεξαγωγή του Primetel Εταιρικού Δρόμου 5χλμ. το Σάββατο, 19 Μαρτίου! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου είναι ξανά εδώ μετά τη διετή απουσία της λόγω της πανδημίας και το πρωί του Σαββάτου υποδέχτηκε και πάλι χιλιάδες δρομείς στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ.

Χιλιάδες δρομείς από 200 και πλέον εταιρείες και ομάδες κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και να ευχηθώ σε όλους η πορεία του αθλητισμού να είναι και η πορεία της ζωής μας. Συγχαρητήρια, γιατί στηρίζετε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με τη συμμετοχή σας», δήλωσε ο κ. Νίκος Ανασταδιάδης.

Ο μεγάλος Μαραθώνιος της Κύπρου κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 20 Μαρτίου. Συνολικά στις έξι διαδρομές του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ θα λάβουν μέρος πάνω από 10.000 δρομείς όλων των ηλικιών, ενώ από το εξωτερικό έχουν αφιχθεί 2.000 δρομείς.

 

«Πολύ σημαντική και η φιλανθρωπική δράση»

Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου αγκάλιασε τη διοργάνωση και έδωσε δυναμικό «παρών» στον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, υποστήριξε: «Χαίρομαι που είμαστε πάλι εδώ μετά από δύο χρόνια απουσίας. Ο Μαραθώνιος προάγει τον αθλητισμό, τον συναγωνισμό και βλέπουμε ότι ο κόσμος το απολαμβάνει. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι στηρίζει φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι εξελίσσεται ένας πόλεμος και να ευχηθούμε να τελειώσει, να φύγει και η πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Στην κατάσταση που βιώνουμε αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

«Είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια από διοργανωτές και εθελοντές, μία προσπάθεια που δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά έχει και πολύ σημαντική φιλανθρωπική δράση. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει αυτό τον Μαραθώνιο και θα συνεχίσει να τον στηρίζει και τα επόμενα χρόνια», τόνισε, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αλερτράρης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, ονομαστικού χορηγού του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

 

Ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε: «Η καρδιά της Κύπρου χτυπά στη Λεμεσό, σ’ αυτό το μοναδικό άθλημα, τον Μαραθώνιο. Φέτος πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο. Τα μηνύματα που στέλνουμε σήμερα είναι μηνύματα αισιοδοξίας, ότι παρά την πανδημία συνεχίζουμε τη ζωή μας». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, επισήμανε: «Η Λεμεσός σήμερα γιορτάζει. Ο ΚΟΑ είναι εδώ με μία μεγάλη ομάδα και συμμετέχει στον Μαραθώνιο, αφού στηρίζει πάντα τέτοιες διοργανώσεις. Θέλω να συγχαρώ το Δήμο Λεμεσού και τους διοργανωτές. Ο αθλητισμός είναι για όλο τον κόσμο και αυτός ο Μαραθώνιος, αυτή η γιορτή, είναι για όλο τον κόσμο».

 

Την πρώτη θέση στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ. κατέκτησε η ΕΜΕΛ, η οποία για πέμπτη συνεχή χρόνια στηρίζει και ενισχύει τους «Μικρούς Ήρωες» στο παιδοογκολογικό. Στη δεύτερη θέση η εταιρεία Medochemie και στην τρίτη η εταιρεία Garmin. Για μια ακόμα χρονιά την πολυπληθέστερη ομάδα είχε η Primetel.

Διοργανωτές του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Ο αγώνας στηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor
Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα