ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟΝ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
13:10 - 11 Μαρτίου 2022
Το Καφεκοπτείον Γ. Χαραλάμπους ιδρύθηκε το 1943 ως εταιρεία με την επωνυμία George Charalambous Ltd και είναι το πρώτο οργανωμένο καφεκοπτείο στην Κύπρο με παγκύπρια δραστηριότητα.
Παρουσία 79 χρόνων
Η ιστορία του ξεκινά το 1940 σε ένα μικρό κατάστημα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση του ομώνυμου καφέ Χαραλάμπους στην τοπική αγορά και το εξωτερικό, με μεγάλη και σημαντική ιστορία στην παραγωγή αυθεντικού κυπριακού καφέ. Ο κυπριακός καφές είναι απόλυτα ταυτισμένος με την παραδοσιακή ζωή της Κύπρου, την επαγγελματική και κοινωνική καθημερινότητα. Υπήρξε για δεκαετίες το βασικότερο σημείο επαφής και φιλοξενίας του λαού μας, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να αντιπροσωπεύει την οικογενειακή θαλπωρή και την κυπριακή, ανθρώπινη συνάφεια. Ο καφές Γ. Χαραλάμπους διαθέτει μια διάρκεια παρουσίας 79 χρόνων. Για το μεγαλύτερο μέρος των Κυπρίων καταναλωτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, της παρέας, της απόλαυσης και έχει ζήσει μαζί με 4 γενιές. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον καφέ και αυθεντικά ποιοτικά προϊόντα σε τιμές προσιτές για όλους τους καταναλωτές, να διατηρεί την παραδοσιακή γεύση του κυπριακού καφέ αναλλοίωτη στον χρόνο και να καλύπτει ταυτόχρονα τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή με νέα προϊόντα και τύπους καφέ, καθώς και με άλλα είδη στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται.
Πλούσιες προτάσεις καφέ
Η George Charalambous Ltd έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις καφέ. Εκτός από τον παραδοσιακό Κυπριακό Καφέ Χαραλάμπους, η εταιρεία κυκλοφόρησε και άλλα χαρμάνια Κυπριακού, όπως:
Τον Ασημένιο, που είναι παραδοσιακός από ποικιλίες καφέ Βραζιλίας, ένα χαρμάνι ελαφρύ σε ένταση.
Τον Μόκα, ένα δυνατό καφέ με πλούσιο άρωμα και έντονη γεύση με χαρμάνι από ποικιλίες καφέ Βραζιλίας και Αιθιοπίας.
Τον El Primero που περιέχει, μεταξύ άλλων, ποικιλίες καφέ προέλευσης Κολομβίας και Αιθιοπίας, που δεν χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε κυπριακού τύπου καφέδες.
Τον Καφέ Χαραλάμπους Ντεκαφεϊνέ, τον πρώτο κυπριακό καφέ χωρίς καφεΐνη. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χαρμάνι βραζιλιάνικου καφέ, από τον οποίο αφαιρείται η καφεΐνη μετά από ειδική επεξεργασία με νερό.
Εκσυγχρονισμός κι επέκταση
Σημαντικός σταθμός για την εταιρεία ήταν το 1997, όταν ανέλαβε τη διοίκηση η τρίτη γενιά. Αυτό βοήθησε σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. Με τεχνολογικές αναβαθμίσεις, που επιτρέπουν σήμερα να είναι όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας πιστοποιημένες με ISO22000: 2018 (HACCP) και σημαντικές επενδύσεις σε μηχανήματα, αυτοματισμό και λογισμικά, αλλά και αλλαγές στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, βοηθήθηκε ουσιαστικά η ανάπτυξη, χωρίς να αλλοιωθούν οι παραδοσιακές αξίες. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε το 2000 όταν η εταιρεία εξαγόρασε τη βιομηχανία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων Λειβαδιώτη. Πολλαπλασιάζοντας τους όγκους που διοχετεύονταν τότε την αγορά, κατάφερε να πρωταγωνιστεί σήμερα και σε αυτή την κατηγορία. Προχωρώντας στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου το 2000, η εταιρεία εισήγαγε αποκλειστικά το αγγλικό τσάι Ahmad Tea of London. Η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει χαρμάνια μαύρου και πράσινου τσαγιού και διάφορα εκχυλίσματα βοτάνων.
Το 2004 επετεύχθη συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της ιταλικής εταιρείας Lavazza Spa, η οποία παράγει τον ομώνυμο καφέ espresso και φίλτρου. O καφές Lavazza είναι ο πρώτος σε πωλήσεις στην Ιταλία και είναι από τις μάρκες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καφέ espresso παγκόσμια. H σειρά προϊόντων περιλαμβάνει καφέ αλεσμένο και σε κόκκους καθώς και συστήματα αυτόματων μηχανών με κάψουλες. Η εξειδίκευση του Καφεκοπτείου Γ. Χαραλάμπους στον καφέ ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στην αγορά του στιγμιαίου καφέ Celest το 2006, με κύριο όπλο τη γεύση, το άρωμα και την ιδανική σχέση τιμής και αξίας. Τα προϊόντα διατίθενται σε πάνω από 4.000 σημεία παγκύπρια.
Πιο δημοφιλής ο κυπριακός
Το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας είναι ο κλασικός κυπριακός καφές. Ο κυπριακός καφές είναι μέρος της κουλτούρας μας και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι ταυτισμένος με την οικογένεια, τη φιλοξενία και τη συντροφιά της παρέας. Ο καφές καταναλώνεται σε πολλές και διαφορετικές στιγμές της ημέρας, όπως ο πρωινός καφές κατά το ξύπνημα, ο μεσημεριανός για τόνωση στη δουλειά, ο απογευματινός για συντροφιά με την παρέα, ο χωνευτικός μετά το φαγητό. Ο κυπριακός καφές αποτελεί μια αγνή απόλαυση, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ το πλούσιο άρωμά του είναι χαρακτηριστικό. Είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις οικογενειακές συνάξεις και μας φέρνει πιο κοντά.
Η αγορά αυξάνεται
Κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω της απαγόρευσης των συναθροίσεων, υπήρξε μια αυξανόμενη τάση για coffee-to-go, κάτι το οποίο βλέπουμε να αλλάζει με τις χαλαρώσεις των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας. Ο κόσμος, όσο ποτέ άλλοτε, έχει την ανάγκη να αφιερώσει κάποιες ώρες για καφέ και κοινωνικοποίηση είτε στο σπίτι με παρέα είτε σε καφετέρια. Μπορούμε να πούμε ότι η αγορά του καφέ είναι γενικά αυξανόμενη και πως οι αυξήσεις σε κατανάλωση προϊόντων φυσικής μορφής καφεΐνης σχετίζονται με τη γενικότερη αύξηση κατανάλωσης προϊόντων που θεωρούνται τονωτικά.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: Κυριάκου Μάτση 4, 2058, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22422151
Φαξ: 22421700
E-mail: info@gcharalambous.com
Ιστοσελίδα: www.gcharalambous.com