COFFEE ISLAND

Διαχρονικά και σταθερά, βασιζόμενοι στο όραμα και τις αξίες μας, Ταξιδεύουμε, Εξερευνούμε, Ανακαλύπτουμε, Ανατρέπουμε, Καινοτομούμε, Εξελισσόμαστε, Εξυπηρετούμε για να διασφαλίζουμε την καθημερινή απόλαυση μιας μοναδικής εμπειρίας.

Το ταξίδι

H Coffee Island ξεκίνησε το γευστικό της ταξίδι από την Πάτρα, το 1999, μετουσιώνοντας σε πράξη την αγάπη του ιδρυτή της, Ευάγγελου Λιόλιου, για ποιοτικό (specialty) καφέ. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σημειώνοντας ραγδαία ανάπτυξη, κατάφερε να αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη με 452 καταστήματα με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αισθητή όμως είναι και η παρουσία της σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Ελβετία, Ρουμανία) και όχι μόνο, αφού πλέον η Coffee Island σερβίρει ποιοτικό καφέ και σε Ντουμπάι, Καναδά και Αίγυπτο. Η Κύπρος καλωσόρισε το πρώτο κατάστημα Coffee Island το 2009, προσφέροντας ποιοτικό καφέ σε μοναδικές τιμές, κάτι που ενθάρρυνε τη γρήγορη ανάπτυξη και εξάπλωση του brand σε όλο το νησί.

Οι προκλήσεις

Η περίοδος της πανδημίας έχει προφανώς επηρεάσει τον κλάδο της εστίασης και των καφετεριών γενικότερα.  

Οι κύριες προκλήσεις, που φαίνεται να προκύπτουν στην παρούσα φάση, αφορούν στο αποτύπωμα που άφησε στο πέρασμά της η πανδημία τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στην ψυχοσύνθεση και κατά συνέπεια στη συμπεριφορά του καταναλωτή:

• Είναι γεγονός πώς ο πληθωρισμός και η ακρίβεια ταλανίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η μείωση των εσόδων, σε σχέση με την ανάγκη για κάλυψη ανελαστικών δαπανών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια πειραματισμού και απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς και προγραμματισμό.

• Η παράλληλη προσαρμογή στις νέες νομοθεσίες για προστασία του περιβάλλοντος και η αστάθεια στη διασφάλιση πρώτων υλών απαιτούν, επίσης, την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και ευελιξία.

• Η έλλειψη προσωπικού για κάλυψη των αναγκών της εύρωστης λειτουργίας των επιχειρήσεων αναπόφευκτα προβληματίζει έντονα, εφόσον το σωστά καταρτισμένο προσωπικό είναι αλληλένδετο με τη σωστή εξυπηρέτηση του καταναλωτή.

• Η αλλαγή στις συνήθειες του καταναλωτή και η στροφή του στο ηλεκτρονικό εμπόριο απαιτούν προσαρμογή στον τρόπο επικοινωνίας και εξυπηρέτησής του.

Οι πιο πάνω προκλήσεις εξελίσσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς ευνοούν ή επιβάλλουν σε κάποιες περιπτώσεις την αναζήτηση νέων τρόπων και μηχανισμών για αντιμετώπισή τους.

Οι τάσεις

Ο Κύπριος καταναλωτής εξακολουθεί να δείχνει μια ξεκάθαρη προτίμηση στα ροφήματα με βάση το εσπρέσο, δίνοντας ολοένα και περισσότερη σημασία στην ποιότητα του καφέ. Ενδιαφέρεται να ανακαλύψει διαφοροποιημένα γευστικά προφίλ από ποικιλίες εξαιρετικής ποιότητας (π.χ. Μονοποικιλίες, Βιολογικές Καλλιέργειες, Microfarm) και δίνει ολοένα και περισσότερη σημασία στην απόλαυση του καφέ. Προφανώς γίνεται πιο ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν στη σχέση ποιότητας και τιμής (value for money), ενώ παράλληλα έχει εξοικειωθεί με την ιδέα να απολαμβάνει τον αγαπημένο του καφέ στον δικό του χώρο (take- away, delivery), κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του e-commerce αλλά και συνεργιών με εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτό (delivery agreggators). Για εμάς ο καφές είναι επιστήμη αλλά και μεράκι! Αφουγκραζόμαστε τις τάσεις του καταναλωτή και επενδύουμε συνεχώς στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό της διαθέσιμης προϊοντικής μας γκάμας σε επιλογές ροφημάτων και καφέ, όπως, σε πρωτεϊνούχα ροφήματα, συνοδευτικά σνακ, αναλώσιμα και άλλα. Αναπτύσσουμε παράλληλα τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας (My Coffee Island app & loyalty program), με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για διασφάλιση μιας σταθερά ευχάριστης εμπειρίας.

Οι ποικιλίες

Το καφεόδεντρο ευδοκιμεί σε χώρες με τροπικό κλίμα, όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, το Περού, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ινδία και άλλες, που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Ισημερινό (μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερω) ή στη «Ζώνη του καφέ», όπως αλλιώς ονομάζεται. Από αυτές τις χώρες προέρχονται και οι ποικιλίες του καφέ που προσφέρουμε. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, συνεργαζόμαστε απευθείας με τους καλλιεργητές στις χώρες παραγωγής καφέ (direct trade). Αναπτύσσοντας μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μαζί τους, στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και διασφαλίζουμε παράλληλα υψηλή ποιότητα πρώτης ύλης στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Στα καταστήματά μας ο καταναλωτής μπορεί να απολαύσει το είδος του καφέ που προτιμά, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πλούσια γκάμα ποικιλιών (Single Estate, Microfarm) και χαρμανιών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο Καφεκοπτείο, που υπάρχει σε κάθε κατάστημα Coffee Island, ο καταναλωτής μπορεί επίσης να προμηθευτεί καφέ για το σπίτι. Το ενδιαφέρον της εταιρείας για συνεχή και υγιή επέκταση είναι δεδομένο, πάντα στο πλαίσιο και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από το γενικότερο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 254, 2048, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22333744

Ε-mail: info@coffeeisland.com.cy

Ιστοσελίδα: www.coffeeisland.com.cy

 

Δειτε Επισης

PREMIUM STORE
ΜcCafe®
GLORIA JEAN’S COFFEES
COFFEE ISLAND
COFFEE BERRY
BEAN BAR
ΛΑΪΚΟ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ
ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟΝ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
H αγορά του καφέ στην Κύπρο - Το πλούσιο χαρμάνι των 660 εκατ.