Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

«Κλείνουμε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου»

«Κλείνουμε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου» είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου η οποία έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου χαιρετίζει το μήνυμα και τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου υπογραμμίζοντας ότι οι ανισότητες στην παροχή φροντίδας στους καρκινοπαθείς κοστίζουν ζωές. Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και ειδικά, σήμερα, που καθημερινά παρατηρούνται ιατρικά άλματα στους τομείς της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου είναι αδιανόητο να υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, του μορφωτικού τους επίπεδου, της χώρας στην οποία ζουν, του φύλου, του χρώματος, της ηλικίας, ή της θρησκείας τους.

«Όλοι έχουμε χρέος να εξαλείψουμε, ανά το παγκόσμιο, κάθε είδους ανισότητα στην παροχή φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Με τη συμμετοχή μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ όλων όσων μάχονται ενάντια στον καρκίνο και διεκδικούμε ίση πρόσβαση σε θεραπευτική αγωγή και ανακουφιστική φροντίδα ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των ασθενών, το φύλο, την καταγωγή ή το θρήσκευμά τους» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Για 50 χρόνια ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε όσους καρκινοπαθείς διαμένουν στην Κύπρο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών παγκύπρια και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής ασθενών, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δειτε Επισης

3 Χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν