Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης σε έξι δήμους της Λευκωσίας

Την πρώτη της δια ζώσης συνεδρίαση πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Λευκωσίας, η Διαδημοτική Αναπτυξιακών Έργων Λευκωσίας Λτδ, την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, ο Δήμαρχος  Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, ο Δήμαρχος Αγ. Δομετίου Κώστας Πέτρου, η Δημοτική Γραμματέας Δήμου Λευκωσίας Μύρια Πηλακούτα και ο Δημοτικός Ταμίας Δήμου Λευκωσίας Νικόλας Ευσταθίου. 

Στόχος της συνάντησης ήταν ο ορισμός Προέδρου και νόμιμων εκπροσώπων της Εταιρείας, καθώς και οι άμεσες προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της χάραξης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ).

Υπενθυμίζεται πως η Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης κινείται στο πλαίσιο που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και τις σχετικές εθνικές επενδυτικές προτεραιότητες. Το πλαίσιο αυτό παρέχει τη δυνατότητα μιας ομαλής και εποικοδομητικής μετάβασης μέσω της συμπλήρωσης και επικαιροποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της περιόδου 2014-2020 για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Κέντρου της Λευκωσίας και ταυτόχρονα της επέκτασης των παρεμβάσεων σε επιπλέον περιοχές του ευρύτερου αστικού χώρου που μειονεκτούν ή/και αντιμετωπίζουν καίριες περιβαλλοντικές και άλλες προκλήσεις. 

Στις προτεραιότητες της Α Φάσης βρίσκονται η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, υποδομές και συστήματα Έξυπνης Πόλης, οι παρεμβάσεις στον Πεδιαίο Ποταμό, Αναπλάσεις πυρήνων καθώς και δράσεις Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Δειτε Επισης

BRIX: Το έξυπνο εργαλείο της Ask Wire για τον κλάδο των ακινήτων
GoIndustrial… Ακίνητα επιχειρηματικής ανάπτυξης από τη Gordian
Η μεγάλη ανάπτυξη της Μητρόπολης Λεμεσού με στόχο την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου