Powered by

Αύξηση €107 εκατ. στα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο

Τα συνολικά δάνεια τον Ιανουάριο 2022 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €107,1 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €386,0 εκ. τον Δεκέμβριο 2021, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 1,1%, σε σύγκριση με 0,8% τον Δεκέμβριο 2021. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Ιανουάριο 2022 έφθασε στα €28,5 δισ.

Οι συνολικές καταθέσεις τον Ιανουάριο 2022 κατέγραψαν καθαρή μείωση €341,8 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €337,4 εκ. τον Δεκέμβριο 2021.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 5,8%, σε σύγκριση με 5,7% τον Δεκέμβριο 2021. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Ιανουάριο 2022 έφθασε στα €51,3 δισ.

Όπως σημειώνεται, ο όρος "καθαρή μείωση/αύξηση" αντιπροσωπεύει τον όρο "συναλλαγές", δηλαδή δεν περιλαμβάνει τις μεταβολές που προήλθαν από αναταξινομήσεις, συναλλαγματικές και άλλες αναπροσαρμογές.

Δειτε Επισης

Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%
Στις 13.524 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ετήσια αύξηση στο ωριαίο εργατικό κόστος το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ανδρέας Αντωνιάδης: Προσπάθειες Γενικού Λογιστηρίου για αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής παιδείας
Γόνιμη και επικοδομητική συνάντηση ΕΒΕ Αμμοχώστου με Κωνσταντίνο Ιωάννου-Iκανοποίηση για την ανταπόκριση του Υπουργού
Κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ινδίας: Δέσμευση επέκτασης οικονομικών δεσμών μέσω αύξησης εμπορίου και επενδύσεων
Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
«Η Κύπρος αποτελεί την πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη-Θα εργαστούμε για ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.-Ινδίας»
Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία του ΕΟΑ Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη