Η Λευκωσία έλαβε την πιστοποίηση "Creative Friendly Destination"

Τη διάκριση “Creative Friendly Destination” απέσπασε η πόλη της Λευκωσίας. Η πιστοποίηση απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου, από την Director του Creative Tourism Network, Caroline Couret, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, στο CyENS Centre of Excellence. Με την ευκαιρία της βράβευσης, παρουσιάστηκαν στους δημοσιογράφους οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για την ανάπτυξη του δημιουργικού τουρισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cult CreaTE, καθώς και η νέα καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας με τίτλο “ngage”.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Θεόδωρος Κρίγγου, αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρείας, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του δημιουργικού και πολιτιστικού τουρισμού στη Λευκωσία.

Παράλληλα, ο κ. Κρίγγου εξήρε τη στήριξη της Ε.Ε. στην εκκόλαψη και επιτάχυνση της ανάπτυξης δημιουργικών επιχειρήσεων, και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Ο κ. Κρίγγου παρουσίασε, επίσης, την καμπάνια “ngage”, εστιάζοντας στους στόχους της που είναι η προβολή χώρων που προκαλούν τον επισκέπτη να εμπλακεί δημιουργικά και δημιουργικών επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και το τουριστικό προϊόν του τόπου.

Αναφερόμενη στη διάκριση της πόλης της Λευκωσίας, η Director του Creative Tourism Network, Caroline Couret, τόνισε ότι πλέον η Λευκωσία είναι ηγέτιδα στον δημιουργικό τουρισμό, ενώ επεσήμανε ότι η στροφή στην προσέλκυση επισκεπτών αυτού του είδους, σε καμία περίπτωση αντικαθιστά τους παραδοσιακούς πυλώνες της οικονομίας, αλλά αντιθέτως τους ενισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση της Λευκωσίας ως "Creative Friendly Destination", έλαβε υπ’ όψιν κριτήρια όπως η υποδομή της, αλλά και η έντονη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, η πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών.

Τη διάσκεψη διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Κ. Κουμής: Έκδηλη πλέον η ανάγκη για μόνο στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Mercure: Διπλασιάζει την παρουσία της στην Κύπρο-Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Λάρνακας
Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»