Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ανθρώπινα: Ένα Βιβλίο με τα καθημερινά επαναλαμβανόμενα κοινωνικά προβλήματα

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Λονδίνο ένα βιβλίο του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. Πρόκειται για ένα βιβλίο με κοινωνικά κυρίως θέματα, τα οποία ο συγγραφέας δημοσίευε τη περίοδο 2001-2006 στην παροικιακή εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, που εκδίδεται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, στα κείμενα υπάρχει η διαχρονικότητα και συγκρίνονται με τη σημερινή πραγματικότητα, βλέποντας ότι τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ προβλήματα που μας απασχολούσαν τότε, συνεχίζουν να μας απασχολούν και σήμερα και όπως προβλέπει...θα μας απασχολούν και στο μέλλον. 

Συγκεκριμένα γράφει:

“Αυτά τα κείμενα, από τη στήλη μου ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” γραφόντουσαν από τη καθημερινότητα μας και έβγαιναν από την ανθρώπινη και προσωπική μου εμπειρία...  

Τα προβλήματα λοιπόν του χθες, υπάρχουν και σήμερα και θα συνεχίσουν και αύριο. Αυτά που πέρασαν και είδαν τα μάτια τους οι προηγούμενες γενεές, δυστυχώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας και που εύχομαι όμως τα προβλήματα να λιγοστέψουν και να καλυτερέψει η ποιότητα ζωής ...”

Ο συγγραφέας είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος με τα παιδικά οικογενειακά προβλήματα και γι’ αυτό σε συνεργασία με το “Hope For Children” διαθέτει τα καθαρά έσοδα από την πώληση του βιβλίου στον ανθρωπιστικό αυτό Οργανισμό, ευχόμενος παράλληλα σε όλα τα νέα παιδιά και τις ερχόμενες γενεές να ζήσουν μια καλύτερη ζωή απ΄ αυτή που έχουμε σήμερα, σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ Κύπρο. 

Το “HOPE FOR CHILDREN”

Το Hope For Children CRC Policy Center είναι ένας διεθνής, και ανθρωπιστικός οργανισμός με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο.

Ο Οργανισμός υλοποιεί πολυεπίπεδα ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια στα παιδιά καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη. Εστιάζει παράλληλα και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση επαγγελματιών και αλλαγή πολιτικών που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών.

Μεταξύ άλλων, το Hope For Children CRC Policy Center  λειτουργεί το Σπίτι του Παιδιού για περιπτώσεις *σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών* σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, τα "Σπίτια της Ελπίδας", δύο στέγες για ασυνόδευτα παιδιά τα οποία βρίσκονται υπό την κηδεμονία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, λειτουργεί την Εθνική Γραμμή Βοήθειας 1466, την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης για Παιδιά και Εφήβους, και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Εξαφανισμένων Παιδιών σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου. Επιπρόσθετα, υλοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια σε σχολεία όλης της Κύπρου, και λειτουργεί το Πρόγραμμα Ανάδοχων Οικογενειών, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι «πόρτες» του Οργανισμού είναι ανοιχτές για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που επιθυμούν υποστήριξη!

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε προς €20 από το “Hope For Children”, ή να αποταθείτε στο τηλέφωνο 99 558444. Επίσης, διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ.

Δειτε Επισης

Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός