Β. Eckes: Νέες δυνατότητες δανεισμού απαιτούνται από τις τράπεζες

Σε περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων δανεισμού που διαθέτουν και σε αξιοποίηση των τοπικών οικοσυστημάτων κάλεσε τις τράπεζες ο Burkhard Eckes, Banking & Capital Markets, Leaser EMEA, της PwC Γερμανίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Banking Forum & FinTech Expo που παρουσίασε η Logicom Solutions, ο κ. Eckes τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να προετοιμάσουν στρατηγικές λύσεις για να παραμείνουν βιώσιμες και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου.

Ο ομιλητής είπε πως η αλλαγή των προτιμήσεων των πελατών και η ωρίμανση των τεχνολογιών απαιτεί από τις τράπεζες να προχωρούν με καινοτόμες προτάσεις. Συμβούλεψε τους τραπεζίτες να αναπτύξουν υπηρεσίες που βασίζονται στην υπερεξατομίκευση, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες χρηματοδότησης π.χ. λιανική έναντι ιδιωτικής τραπεζικής. «Θα πρέπει επίσης να αναπτύξετε περαιτέρω τις δυνατότητες δανεισμού και να αξιοποιήσετε τα τοπικά οικοσυστήματα», είπε.

Όσον αφορά την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ESG, μία από τις συμβουλές του είναι να ενσωματώσουν οι τράπεζες τους εν λόγω δείκτες στην εταιρική στρατηγική και να τους αξιοποιήσουν για να διαφοροποιήσουν την πρότασή τους πελάτη. «Θα πρέπει να τηρείτε τα υψηλότερα πρότυπα στις δικές σας λειτουργίες έχοντας ισχυρή διακυβέρνηση, κουλτούρα και συμπεριφορά», τόνισε.

Πρότεινε επίσης στους επικεφαλής τραπεζών να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα και τις δυνατότητες ανάλυσης, για μείωση του κόστους και δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης.

Σχετικά με το τελευταίο, ο κ. Eckes εξήγησε ότι η διαφοροποίηση των δυνατοτήτων είναι επίσης καθοριστική για να παραμείνουν σχετικές και να αναπτυχθούν σε έναν κλάδο που ενοποιείται.

"Η οικοδόμηση κλίμακας πέρα από τα εθνικά σύνορα θα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε αυτές τις δυνατότητες και στην αλυσίδα αξίας, όπου πραγματικά πρωτοστατούν και διαφοροποιούνται στην αγορά".

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP