Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

ΔΝΤ: Πιθανότητες υποχώρησης της παγκόσμιας ανάπτυξης κάτω του 2%

Αυξάνονται οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να υποχωρήσει κάτω από το 2% το επόμενο έτος λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της ταυτόχρονης επιβράδυνσης των οικονομιών Ευρώπης, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε την Πέμπτη η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Reuters «NEXT», η κ. Γκεοργκίεβα είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιβράδυνση στην Κίνα, επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υπήρξε η ισχυρή κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στην έκθεση του «World Economic Outlook», που θα δημοσιοποιήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο και τόνισε πως η εικόνα «έχει σκοτεινιάσει πρόσφατα, με βάση αυτό που βλέπουμε στο καταναλωτικό κλίμα και στο συναίσθημα των επενδυτών».

Η κ. Γκεοργκίεβα είπε ακόμη ότι θα ταξιδέψει στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα με επικεφαλής άλλων διεθνών ιδρυμάτων για να συζητήσει με την ηγεσία της χώρας τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και τις πολιτικές για την COVID-19.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καθίσουμε μαζί και να συζητήσουμε τα πολύ πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν η Κίνα και ο κόσμος», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο συνέδριο του Reuters «NEXT».

Δειτε Επισης

Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών