Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ν. Νουρής: Ψηλά ο πήχης της αναζωογόνησης των περιοχών της υπαίθρου

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προσδίδει ιδιαίτερη σημασία και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας των κοινοτήτων της υπαίθρου, αλλά και της πολιτιστικής τους ταυτότητα, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε χαιρετισμό του το Σάββατο στα εγκαίνια του Μεσαιωνικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην κοινότητα Φικάρδου.

Στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, και την υποστήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας - ενώ λειτουργεί με τη συνεργασία των χωρίων Μαχαιρά, Φικάρδου, Λαζανιά, Καμπιού, Άγιου Επιφάνιου, Φαρμακά και Γούρρη - ο κ. Νουρής διαβεβαίωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη στον στόχο της αναζωογόνησης των περιοχών της υπαίθρου, της δημιουργίας ευοίωνων συνθηκών που θα επιτρέπουν την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων, της ανάπτυξης μέσα από έργα και υποδομές, της προσέλκυσης κατοίκων, αλλά και της επαγγελματικής δραστηριοποίησης.

«Έμπρακτη απόδειξη αυτού είναι η σειρά μέτρων και κινήτρων που έχουν ληφθεί στη βάση ενός ολιστικού και οριζόντιου στρατηγικού σχεδιασμού για  τη στήριξη των κατοίκων και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της υπαίθρου, προκειμένου να υπάρχει αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα στην παρέμβαση», υπογράμμισε.

Ενδεικτικά, ο ΥΠΕΣ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, αλλά και την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, με τις πλείστες των δράσεων να επικεντρώνονται στις ορεινές κοινότητες και περιοχές της υπαίθρου, για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και των ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ στηρίζει τα γεωργικά και κτηνοτροφικά επαγγέλματα, τόσο μέσα από τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από εθνικούς πόρους, και υλοποιούνται και σημαντικά έργα οδικού δικτύου.

«Η στήριξή μας, επίσης, προς τις τοπικές μας αρχές για ανάπλαση, ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της είναι συνεχής και αυξητική», σημείωσε και αναφέρθηκε σε «γενναιόδωρες παροχές μέσω των στεγαστικών σχεδίων στις ορεινές, ακριτικές, μειονεκτικές περιοχές, και στις περιοχές της υπαίθρου μας, αλλά και στην παροχή επιδομάτων».

Ο κ. Νουρής είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει με τις επιχορηγήσεις μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων, οικονομική ενίσχυση για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και την κατάρτιση νέων, γυναικών της υπαίθρου και «αναβαθμίσαμε και συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση σε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, παιδείας και κοινωνικής φροντίδας».

Τέλος, ο ΥΠΕΣ είπε ότι «η δημιουργία επαρχιακών συμπλεγμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυξημένη διοικητική, επιστημονική και τεχνική επάρκεια όσον αφορά την προσφορά κοινών υπηρεσιών από μέρους των τοπικών αρχών, με απώτερο στόχο την παροχή σε όλους του πολίτες, όπου και εάν διαμένουν, ποιοτικών και αναβαθμισμένων υπηρεσιών, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Δειτε Επισης

Με ψηλό δεκαετίας έκλεισε το ΧΑΚ
ΔΗΣΥ: Στηρίζει τις συντεχνίες στο αίτημα για τους χαμηλόμισθους
«Βάσιμες ενδείξεις» Βαφεάδη ότι επανέρχονται τα λεωφορεία αρχές της άλλης εβδομάδας
Άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση του ΔΗΣΥ η Αννίτα-Τι θα ψηφίσει για τις εκποιήσεις
Σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο-Υποχώρησε στο 1,7%
Στο επίπεδο ρεκόρ 481.321 ατόμων η απασχόληση το γ΄ τρίμηνο 2023
Πράσινο από Υπουργικό σε τρεις προτάσεις ορόσημα για την 3η αποπληρωμή από το ΣΑΑ
Στα €22,5 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 3ο τρίμηνο του έτους
Χωρίς κανένα έλεγχο οι ΑΞΕ στην Κύπρο-Οι διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
Παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης