Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαϊου, στη Λάρνακα, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου, η παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας για το 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν τα ερωτήματα τους αναφορικά με τη πρόταση που θα υποβάλουν στα πλαίσια του Σχεδίου.

Βασικός στόχος του Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, είναι να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση στους πολίτες και να τους στηρίζει μέσα από δωρεάν ενημερωτικές εκδηλώσεις και ενημερωτικό υλικό».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος «σημείωσε τη σημαντικότητα της εξεύρεσης τρόπων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λάρνακας, Ανδρέας Τταουξιής, ανέφερε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν την σωστή πληροφόρηση για την εξεύρεση των αδειών των υποστατικών, ιδιαίτερα τώρα με την ενοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται ότι «το νέο Σχέδιο αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ».

Δειτε Επισης

Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν