Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Έσοδα ρεκόρ για την Apple–Σαρώνει σε πωλήσεις το iPhone

Έσοδα ρεκόρ σημείωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Apple το τρίμηνο χρήσης από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, με το προϊόν ναυαρχίδα iPhone να σαρώνει σε πωλήσεις.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 123,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενα κατά 11% σε ετήσια βάση, παρά τις διαταραχές που διαπιστώνονται στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τα καθαρά κέρδη της Apple στο τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 20%, στα 34,6 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 31,1 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η μετοχή της Apple σημείωσε άλμα 1,6%.

Ο επικεφαλής των οικονομικών Luca Maestri είπε στους ότι οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες κόστισαν «περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια», όπως και το προηγούμενο τρίμηνο. 

Ωστόσο, ο Maestri είπε ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας επιλύονται, προσθέτοντας: «Αναμένουμε να σημειώσουμε ρεκόρ εσόδων για το επόμενο Μάρτιο και να αυξήσουμε σταθερά τα έσοδα σε ετήσια βάση».

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο σημείωσε επίσης ότι το iPhone αντιπροσώπευε το 58% των συνολικών εσόδων – περί τα 71,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν σε πωλήσεις 67,4 δισ. δολάρια .

«Τα πέντε κορυφαία smartphones σε πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Αυστραλία ήταν όλα iPhone, όπως και στην Κίνα», είπε ο Maestri.

Τα έσοδα στην Κίνα αυξήθηκαν 21% στα 25,8 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν 11% στα 51,5 δισ. δολάρια.

Επίσης, οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 9%, στα 29,7 δισ. δολάρια. Η Ιαπωνία ήταν το μοναδικό soft spot, με τις πωλήσεις να υποχωρούν 14%, στα 7,1 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις στην υπόλοιπη Ασία αυξήθηκαν κατά 19%, στα 9,8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Counterpoint, οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με πέρυσι, σε 50 εκατομμύρια μονάδες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphone.

Οι υπηρεσίες, δηλαδή τα έσοδα από το App Store, τις αγορές ψηφιακών μέσων και πολλά άλλα, αυξήθηκαν 24%, στα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Τα Wearables, ένα τμήμα που περιλαμβάνει Apple Watch και AirPods, αυξήθηκαν 13%, στα 14,7 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις Mac αυξήθηκαν 25%, στα 10,9 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις του iPad ήταν η μόνη κατηγορία που σημείωσε πτώση – μειώθηκαν κατά 14% στα 7,2 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών
Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή της συνεδρίας ΟΠΕΚ
Ολοταχώς για νέα συρρίκνωση και στο δ΄ τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης
Αμετάβλητα στο 4% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδία
American Express: Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023
Το Ευρωκοινοβούλιο άναψε πράσινο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Κίνα: Εδραίωση του ρόλου της Mastercard στις χρηματοοικονομικές τραπεζικές συναλλαγές