Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

UDS - Icon: Ασφάλεια ψηλών κτιρίων με αφορμή τον σεισμό 6,5 ρίχτερ

Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό εντάσεως 6,5 Ρίχτερ και την αντισεισμική συμπεριφορά του Icon στη Λεμεσό, η UDS architects θέλει να ευχαριστήσει και να δώσει τα εύσημα της στους Τεχνικούς και Επιστημονικούς Σύμβουλους – συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που εργάστηκε κυρίως σε θέματα αντοχής και ασφάλειας στο Icon είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί Hyperstatic Engineering, Ηλεκτρο/Μηχανολόγοι Μηχανικοί Elemec, οι Façade Engineers Cavazos & Co. Ltd και οι Σύμβουλοι Πυρασφάλειας IntFire (Cyprus) Ltd.

Οι Παύλος Αντωνιάδης και Ανδρέας Ελευθερίου, Αρχιτέκτονες και ιδρυτικά στελέχη της UDS architects, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι προδιαγραφές ασφάλειας με τις οποίες σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Icon, βασίζονται σε καινοτόμες πρακτικές που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις που αφορούν θέματα αντισεισμικότητας, ενεργειακής απόδοσης, πυρασφάλειας, διακίνησης και πρόσβασης και αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρείας. Σχεδιάζοντας ψηλά κτίρια είχαμε πάντα να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, τεχνικού κυρίως χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός σε σεισμογενή περιοχή σημαίνει ότι το στατικό μέρος της μελέτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολοκληρωμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα πρώτα στάδια της αρχιτεκτονικής μελέτης. Η μελετητική ομάδα από Κύπριους και ξένους επιστήμονες και μηχανικούς έχει διασφαλίσει την εφαρμογή των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στα δύο κτίρια, ικανοποιώντας έτσι τις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές αυξημένης αντοχής και ασφάλειας, λύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί οργανικά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε θα αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και προς όφελος κτιρίων συμβατικού μεγέθους, κόστους και ύψους».

Τα τελευταία 20 χρόνια η UDS architects δραστηριοποιείται στον τομέα σχεδιασμού οικιστικών, εμπορικών και σύνθετων Έργων στην Κύπρο, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από τη συνεργασία της με διεθνείς οίκους και αρχιτεκτονικά γραφεία.

www.udsarchitects.com

Δειτε Επισης

Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Ενώπιον του Υπουργικού το θέμα του Ακάμα
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο