CSR Cyprus: Ολοκλήρωση σεμιναρίου Chief Sustainability Officer Professional

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, με ιδιαίτερη επιτυχία το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο “Chief Sustainability Officer (CSO) Professional”, το οποίο προσέφερε αποκλειστικά για τα Μέλη του το CSR Cyprus. To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Sustainability Knowledge Group και το παρακολούθησαν εκπρόσωποι εταιρειών-Μελών του CSR Cyprus. Στόχο είχε να προσφέρει μια σφαιρική προσέγγιση για θέματα βιωσιμότητας, ESG, απολογισμούς μη οικονομικών αποτελεσμάτων κ.λπ., μέσα από μια σειρά εντατικών εκπαιδευτικών ασκήσεων και παραδειγμάτων πρακτικής εφαρμογής τους σε εταιρείες ή οργανισμούς.

Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με διάφορα εργαλεία και μεθόδους ώστε να είναι σε θέση, ανάμεσα σε άλλα, να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα τη στρατηγική βιωσιμότητας του οργανισμού τους και να εξασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση του θετικού αντικτύπου τους εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές. Όπως διαφάνηκε από τα πορίσματα του σεμιναρίου, οι CSOs κάθε οργανισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους, οφείλουν να ανταποκρίνονται άμεσα  στις αυξανόμενες προκλήσεις που ενέχει ο ρόλος τους και να ερμηνεύουν την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας ως στρατηγική ευκαιρία και εργαλείο διαχείρισης ρίσκων, που τους προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μετά από κατάθεση σχετικής εργασίας αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση “Chief Sustainability Officer Professional” από τον διεθνή φορέα αναγνώρισης επαγγελματικών δεξιοτήτων ILM, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας