Powered by

Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

Στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης παρέμεινε η Κύπρος μετά από τη νεότερη αξιολόγηση. H εξέλιξη αυτή φέρνει ανακούφιση στους τουριστικούς φορείς της χώρας μας, μιας και λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού μας, ελλόχευε ο κίνδυνος υποβάθμισής μας στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας. 

Η παραμονή της Κύπρου στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της βρετανιής Κυβέρνησης αναπτερώνειή καλύτερα ζωντανεύει τις ελπιδές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία- μια εκ των βασικότερων αγορών της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας- προς τη χώρα μας, αφού από την προσεχή Δευτέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε μόνο περιορισμένες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά την υποβάθμιση των ισπανικών Βαλεαρίδων νήσων, όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα.

Στην πράσινη λίστα τοποθετούνται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, όπως επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, αν και οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Ο κ. Σαπς υπενθύμισε ότι από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς.

Θα χρειάζονται ωστόσο ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει επίσης σε Σκωτία και Ουαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Οι ταξιδιωτικές λίστες επαναξιολογούνται κάθε τρεις εβδομάδες.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)