Στρατηγική για τη Μακροπρόθεσμη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσής της η νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035».

Η ανάγκη θέσπισης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας της Κύπρου διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά και την ανάλυση της πρώτης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο που δημοσιεύτηκε το 2019.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχώρησε στον καταρτισμό της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας.

Βασική επιδίωξη της νέας Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής για τη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου για τα επόμενα 15 χρόνια. Η μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας και στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Κύπρου. Η νέα Στρατηγική εμπεριέχει πέραν των 200 πρακτικών εισηγήσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων του «Οράματος 2035».

Για την οριστικοποίηση της Έκθεσης, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση και διαβούλευση σχετικά με την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 στις 9:00 - 11:00 π.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

 

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)