Άδοξο τέλος για τα SPAR στην Κύπρο

Τέλος εποχής για τα SPAR στην Κύπρο σηματοδοτεί η πώληση του καταστήματος SPAR στη Λάρνακα στην SDT Ioannides Bros Ltd (Υπεραγορές Ιωαννίδης).

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Ermes Department Stores Plc να μην συνεχίσει τη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου τροφίμων, δεδομένου ότι οι αδελφές εταιρείες Argosy Trading Co. Ltd και Cassandra Trading Ltd, μέλη του Ομίλου CTC, είναι εισαγωγείς και μεγάλοι προμηθευτές υπεραγορών και καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ως επίσης και περιπτέρων, ξενοδοχείων και εστιατορίων, ώστε να μην ανταγωνίζεται τους εν λόγω πελάτες τους.

Τονίζεται ακόμα ότι με τον τερματισμό των δραστηριοτήτων SPAR στο Ολύμπια Λεμεσού και των δραστηριοτήτων του καταστήματος στη Λεωφόρο Μακαρίου και Κρήτης στη Λευκωσία, η Ermes θα επικεντρωθεί και θα αναπτύξει τις υπόλοιπες δραστηριότητές της.

Με αυτό τον τρόπο τερματίζεται η παρουσία των SPAR στην Κύπρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ανακοίνωση της Ermes τον Ιούλιο του 2017 για τη στρατηγική συνεργασία με SPAR International, τονιζόταν ότι η νέα εταιρεία στην Κύπρο στόχευε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και να καταστεί σημαντικός πάροχος υπηρεσιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου σε ανεξάρτητους λιανέμπορους.

Διαβάστε ακόμα: 

Όλες οι λεπτομέρειες της εξαγοράς SPAR από Ioannides

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ της μεγαλύτερης συνεταιριστικής αλυσίδας λιανικής πώλησης τροφίμων στον κόσμο και του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στη Κύπρο, θα επιφέρει μια νέα δυναμική στο ήδη υφιστάμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον της λιανικής πώλησης τροφίμων στη χώρα. Και οι δύο εταιρείες έχουν να προσφέρουν πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτό το νέο εγχείρημα», αναφερόταν σχετικά.

To ιστορικό
Το πρώτο κατάστημα SPAR στην Κύπρο λειτούργησε το φθινόπωρο του 2018 στη Λάρνακα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν νέα καταστήματα SPAR στο Ολύμπια Λεμεσού και Λεωφόρο Μακαρίου και Κρήτης στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, δύο νέες υπεραγορές SPAR άνοιξαν τις πόρτες τους στην Κύπρο, στα πολυκαταστήματα Debenhams Central στη Λευκωσία και Debenhams Olympia στη Λεμεσό.  Τα Τμήματα Τροφίμων των Debenhams Central & Debenhams Olympia είχαν ενταχθεί στην οικογένεια της SPAR.

Τον Ιούνιο του 2019 η SPAR Κύπρου ανακοίνωσε πωλήσεις συνολικού ύψους €1,2 εκατ., σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας.

Εξάλλου, αύξηση πωλήσεων κατά 61% πέτυχε το 2020 η SPAR Κύπρου. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το περασμένο έτος, ο συνολικός κύκλος εργασιών λιανικής των τριών καταστημάτων που διαθέτει στην Κύπρο ανήλθε στα €11,4 εκατομμύρια.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο