Powered by

Χάρης Θεοχάρους: Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού

Με την πληρότητα των ξενοδοχείων της Λεμεσού να μην ξεπερνά το 40%, για τον Ιούνιο, οι ξενοδόχοι της Λεμεσού βρίσκονται σε αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθεί η καλοκαιρινή περίοδος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους.

Δεν είναι χρονιά που μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, αφού τα δεδομένα ανατρέπονται καθημερινά, είπε ο κ.Θεοχάρους, υπενθυμίζοντας την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων και την καθυστέρηση στη συμπερίληψη της Κύπρου στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Μ.Βρετανία και τον επαναπρογραμματισμό πτήσεων από τη Ρωσία, που οδήγησε σε ακυρώσεις κρατήσεων.

«Η μόνη αγορά που έχει παρουσία, αλλά όχι στο μέγεθος που θα μπορούσε και ευελπιστούμε ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης, είναι η ρωσική αγορά», ανέφερε και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες αφού ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Ρωσία δεν έχουν ακόμη δραστηριοποιηθεί.

Ωστόσο, υπέδειξε, αν δεν ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία «θα έχουμε πρόβλημα», ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και για την τουριστική αγορά από το Ισραήλ, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, ενώ η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή προϊδέαζε για αύξηση των κρατήσεων, «τελικά τα γεγονότα επισκίασαν την όποια θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να υπήρχε».

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για το κατά πόσο, τα δεδομένα θα επιτρέψουν τη συνέχιση της δραστηριοποίησης των ξενοδοχείων της Λεμεσού, μετά το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο αριθμό εγχώριου τουρισμού.

Το συγκεκριμένο τριήμερο, συνέχισε, η πληρότητα μπορεί να φτάνει το 70%, ωστόσο από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά και αβέβαια και το δεδομένο για τον Ιούνιο είναι πως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων της Λεμεσού δεν θα ξεπεράσει το 40% «και αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση».

Σε σχέση με την έναρξη κρουαζιέρων με βάση τη Λεμεσό και την άφιξη τουριστών προς το σκοπό αυτό, ο κ.Θεοχάρους δήλωσε ότι συνήθως τα άτομα αυτά διαμένουν 2 με 3 μέρες σε ξενοδοχεία, είτε πριν είτε και μετά την κρουαζιέρα, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον αριθμό τους.  Σίγουρα όμως, υπογράμμισε, η έναρξη κρουαζιέρων από τη Λεμεσό και η άφιξη αυτών των τουριστών, είναι μια προοπτική στην οποίαν προσβλέπουν οι ξενοδόχοι της πόλης .

Όσον αφορά στον Ιούλιο, αν και νωρίς, όπως είπε, τα στοιχεία εμφανίζουν, μέχρι στιγμής, μια μέση πληρότητα της τάξης του 10%, ενώ στοιχεία για τον Αύγουστο δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά και κρατάμε ως το πιο ενθαρρυντικό, αυτή τη στιγμή, την καλή επιδημιολογική μας εικόνα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στους συμπολίτες μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», συμπλήρωσε.

Πέραν αυτών, οι ξενοδόχοι φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού, αφού σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρους, παρατηρείται μια διστακτικότητα στην αγορά εργασίας.

Τέλος, τόνισε πως τα ξενοδοχεία έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα περιοριστικά διατάγματα, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα, σημειώνοντας δε ότι «η εφαρμογή τους έχει επιφέρει και ένα αυξημένο κόστος λειτουργίας στις ξενοδοχειακές μονάδες».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγει το AYÃ Resort του ομίλου All&More Hotels and Resorts-45 πολυτελείς σουίτες και τρία overwater bungalows
Η Emirates ενισχύει τις υπηρεσίες προς τη Βαρκελώνη με τρίτη καθημερινή πτήση
Έγινε ήδη σημείο αναφοράς το νέο Bean Bar στο Ζακάκι-Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά η αλυσίδα
Επαναρχίζει τις πτήσεις προς Ισραήλ η Wizz Air-Πότε ξεκινούν
Η Ελλάδα στο top 3 των ευρωπαίων ταξιδιωτών και το 2025-Άνοδος σε βασικές αγορές
Κομισιόν: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης Κανονισμού της Ε.Ε. για χειραποσκευές-«Δεν είναι η τελευταία λέξη»
Στρατηγική συνεργασία Zela Aviation-Δήμου Σκύρου...Η δέσμευση που επιβεβαιώνει η εταιρεία
Wizz Air: Στην κορυφή της κατάταξης για τις χαμηλότερες εκπομπές μεταξύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών το 2024
Παγκόσμια τουριστική έκρηξη-Γιατί τα ταξίδια γίνονται η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia