Altius Insurance

Η Altius Insurance, μέλος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (IAC), διαθέτει μία πλήρη γκάμα ασφαλιστικών υπηρεσιών, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Προσφέρει, μεταξύ άλλων, ασφαλίσεις ζωής - με unit-linked προϊόντα και επιπλέον καλύψεις -, ασφαλίσεις περιουσίας και υγείας. Αξίζει να τονισθεί η ιδιαίτερη εξειδίκευσή της στις ναυτασφαλίσεις, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Fortius Risk Solutions, με έδρα τον Πειραιά.

Η  εταιρεία έχει παρουσία σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, ενώ την ομάδα της απαρτίζουν έμπειροι, άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Επιπλέον, μακροχρόνιες είναι οι συνεργασίες της με τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο. Η Altius Insurance διατηρεί δείκτη φερεγγυότητας που ξεπερνά το 200%, ενώ αναπτύσσεται συνεχώς, κατέχοντας αυτή τη στιγμή την 6η θέση στην κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία.

Τα Σχέδια «Altius Επιλογές»

Τα συνταξιοδοτικά σχέδια «Altius Επιλογές» απευθύνονται σε άτομα μέχρι 75 ετών, τα οποία μπορούν να παραμείνουν ασφαλισμένα ως την ηλικία των 85 ετών. Πρόκειται για εξατομικευμένα σχέδια που αποσκοπoύν στη δημιουργία ατομικής και αυτοχρηματοδοτούμενης συμπληρωματικής σύνταξης, ούτως ώστε να διατηρείται η ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων και μετά τη συνταξιοδότησή τους. 

Η μεγάλη ευελιξία των συγκεκριμένων σχεδίων επιτρέπει στον ασφαλισμένο να σχεδιάσει το δικό του Πρόγραμμα Ιδιωτικής Σύνταξης, καθώς του προσφέρεται μια μεγάλη λίστα επιλογών.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να καθορίσει ή και να μεταβάλει τη χρονική περίοδο έναρξης καταβολής της σύνταξης αλλά και τη διάρκεια συνταξιοδότησής του. Μπορεί επίσης να καθορίσει τη μηνιαία σύνταξή του, καθώς και την επιλογή επενδυτικού προφίλ, χωρίς να επηρεάζεται από αυστηρούς χρονικούς  περιορισμούς. 

Επίσης, τα συγκεκριμένα σχέδια επιτρέπουν τη χρήση εργαλείων που προστατεύουν το κεφάλαιο από τον πληθωρισμό και μπορούν να ενισχυθούν με επιπλέον συμπληρωματικές καλύψεις ζωής και υγείας. 

Στη λήξη τους, τα σχέδια δίνουν τη δυνατότητα είσπραξης όλου του κεφαλαίου ή μέρος αυτού, ούτως ώστε το υπόλοιπο να παράγει ανάλογο εισόδημα σύνταξης, τη διακοπή συνταξιοδότησης και την είσπραξη του λοιπού κεφαλαίου ή και τη διαφοροποίηση της διάρκειας συνταξιοδότησης. Τα πιο πάνω αποδεικνύουν τη μεγάλη ευελιξία των σχεδίων,  που έχουν ως στόχο την απόλυτη ικανοποίηση του ασφαλισμένου και των προσωπικών του αναγκών την κάθε χρονική στιγμή της ζωής του. 

Σε περίπτωση απώλειας της ασφαλισμένης ζωής, τα Σχέδια «Altius Επιλογές» επιτρέπουν στους νόμιμους κληρονόμους να επωφεληθούν πλήρως από τα προβλεπόμενα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των σχεδίων.

Επίσης, αποτελούν ιδανική επιλογή για Ομαδικό Σχέδιο Σύνταξης για εργοδότες που θέλουν να προσφέρουν το ωφέλημα αυτό στους εργοδοτούμενούς τους, ενώ μπορεί να μετατραπεί σε ατομικό ή να μεταφερθεί σε περίπτωση αλλαγής εργοδότη. Το σχέδιο αυτό είναι εξίσου ευνοϊκό για ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα Σχέδια «Altius Επιλογές» προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καταβολή των ωφελημάτων υπόκειται σε φοροαπαλλαγή έως 35%, ενώ υπάρχει πιθανότητα οι συνεισφορές στο σχέδιο να εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος του ασφαλισμένου.

Σωστός προγραμματισμός 

Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός της συνταξιοδότησης αποτελεί αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα, καθώς η προνοητικότητα λειτουργεί προνομιακά. Ο σχεδιασμός συνταξιοδότησης κάθε ατόμου θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν στον μέγιστο βαθμό τα οφέλη των σχεδίων, καθότι προσφέρουν υψηλές αποδόσεις από τις επενδύσεις, ανάλογες με το επενδυτικό μείγμα της επιλογής του ασφαλισμένου, δίνουν τη δυνατότητα φορολογικής έκπτωσης, κ.λπ.

Εναλλακτικές λύσεις

Αυτή τη στιγμή, η αγορά της Κύπρου προσφέρει αρκετά και ικανοποιητικά κίνητρα που μπορούν να προτρέψουν τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει εναλλακτικές συνταξιοδοτικές λύσεις, καθώς η επιλογή σχεδίων, όπως τα «Altius Επιλογές», προσφέρουν τεράστια πλεονεκτήματα. Η προνοητικότητα ως προς το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που θα επιλέξει κάποιος μπορεί να επιφέρει μεγάλη οικονομική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του, να συνεισφέρει στη διατήρηση του επιπέδου ζωής του ασφαλισμένου μετά από τη συνταξιοδότηση και να διασφαλίσει μια ξέγνοιαστη και άνετη ζωή, απαλλαγμένη από ανησυχίες για οικονομικά θέματα. Η αξιοποίηση της συμπληρωματικής σύνταξης με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, καθιστά την επιλογή σχεδίου συνταξιοδότησης εξαιρετικά ελκυστική.

Έγκαιρη έναρξη

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημασία της έναρξης ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος. Σύμφωνα με πρόσφατες αναλογιστικές μελέτες, υπολογίζεται ότι για να διατηρηθεί το βιοτικό επίπεδο κατά τη συνταξιοδότηση, απαιτείται αναπλήρωση ίση με τουλάχιστον το 70%-80% του τελικού μισθού. Στην Κύπρο, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναπληρώνει, μέσω της σύνταξης στους αφυπηρετήσαντες, ένα ποσοστό 20%-55% του τελευταίου μισθού τους πριν από την αφυπηρέτηση, γεγονός που παρουσιάζει έκδηλα τη μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, την οποία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα άτομα που αφυπηρετούν.

Σημεία Υπεροχής

Στην Altius Insurance, θέλουν οι όμορφες στιγμές της ζωής να συνεχιστούν και μετά την αφυπηρέτηση. Η σειρά προϊόντων «Altius Επιλογές» λειτουργεί με σκοπό να συσσωρεύσει κεφάλαιο για τη σύνταξη.

• Ο ασφαλισμένος διαλέγει το ποσό της συμπληρωματικής σύνταξης που επιθυμεί να λαμβάνει.

• Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια μηνιαία σύνταξη ή ένα εφάπαξ ποσό κατά την αφυπηρέτησή του.

• Απολαμβάνει φοροαπαλλαγή μέχρι και 35%.

• Μπορεί να προσθέσει στο συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή και ανικανότητας.

• Ο ασφαλισμένος διαλέγει τη διασπορά της αποταμίευσής του, διαμορφώνοντας το επενδυτικό του προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του.

• Τα σχέδια μπορούν να  προσφερθούν ως ατομικά ή ομαδικά, σε εταιρείες που οι εργοδότες επιθυμούν να παρέχουν το ωφέλημα αυτό στο προσωπικό τους.

• Υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης των ωφελημάτων σύνταξης στους κληρονόμους του συμβαλλομένου, σε περίπτωση που η ζωή του χαθεί.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια «Altius Επιλογές»:

Τηλέφωνο: 22379999 | Ιστοσελίδα: www.altiusinsurance.eu

 

Δειτε Επισης

Eurolife
Eurobank Cyprus
Aon
ANCORIA
Altius Insurance
Σχέδια και λύσεις συνταξιοδότησης: Προστατεύοντας το μέλλον