Powered by

Κάρλος Γκοσν: Καλείται να επιστρέψει μισθούς 5 εκατ. ευρώ σε Nissan και Mitsubishi

Το ποσό που καλείται να καταβάλει ο Γκοσν ισούται με τις καθαρές πληρωμές που έλαβε από την κοινοπραξία μεταξύ του Απριλίου και του Νοεμβρίου του 2018.

Δικαστήριο τους Άμστερνταμ έδωσε σήμερα διαταγή ο φυγόδικος Κάρλος Γκοσν, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, να καταβάλει στη Nissan και τη Mitsubishi σχεδόν 5 εκατ. ευρώ σε μισθούς που έλαβε από την καταχωρισμένη στην Ολλανδία κοινοπραξία Nissan-Mitsubishi BV το 2018.

Η Nissan και η Mitsubishi, που απέπεμψαν τον Γκοσν από την προεδρία των εταιριών τους και της κοινοπραξίας τους ύστερα από την σύλληψή του για οικονομικές ατασθαλίες το 2018, ισχυρίστηκαν ότι ο Γκοσν είχε παρατύπως παραχωρήσει στον εαυτό του τους μισθούς.

Την υπόθεση αυτή την έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης ο ίδιος ο Γκοσν, ζητώντας αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ από μισθούς και άλλες οικονομικές παροχές που δεν έλαβε, καθώς ισχυρίστηκε ότι η Nissan και η Mitsubishi είχαν παραβιάσει την ολλανδική νομοθεσία όταν τον απέπεμψαν από την κοινοπραξία που εδρεύει στο Άμστερνταμ το 2019.

Ωστόσο δικαστήριο του Άμστερνταμ συντάχθηκε με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, λέγοντας ότι ο Γκοσν δεν είχε έγκυρη σύμβαση απασχόλησης με την κοινοπραξία, καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη συναίνεση των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Mitsubishi.

Το ποσό που καλείται να καταβάλει ο Γκοσν ισούται με τις καθαρές πληρωμές που έλαβε από την κοινοπραξία μεταξύ του Απριλίου και του Νοεμβρίου του 2018, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο Γκοσν, που αρνείται ότι διέπραξε παρατυπίες, ήταν πρόεδρος της Nissan και της Mitsubishi και διευθύνων σύμβουλος της Renault όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018 κατηγορούμενος ότι είχε καταθέσει ανακριβή στοιχεία για τον μισθό του και ότι χρησιμοποιούσε κεφάλαια της εταιρίας για προσωπικούς λόγους.

Διέφυγε στον Λίβανο τον Δεκέμβριο του 2019 κρυμμένος σε μία θήκη μουσικού οργάνου με ιδιωτικό τζετ που πέταξε από το αεροδρόμιο Κανσάι και έκτοτε παραμένει στη συγκεκριμένη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου
Τραμπ: Υπόσχεται νέες μειώσεις φόρων για να αντισταθμίσει το κόστος των δασμών
Χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τους δασμούς ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας… «Ανησυχία για την αβεβαιότητα»
Χρυσός: Επενδυτική φρενίτιδα στην Κίνα-Προβλέψεις ακόμη και για $5.000 ανά ουγγιά
Τρικυμία στη ναυτιλία από τα νέα λιμενικά τέλη των ΗΠΑ-Στο στόχαστρο η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία
DBRS: Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AAA
Ε.Ε.: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.
Qatar Airways: Θωρακίζεται απέναντι στους δασμούς με στοκ ανταλλακτικών
Ξεπέρασε την Ιαπωνία... Η Πολιτεία των ΗΠΑ που έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως