Πεκίνο: Η πρωτεύουσα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο

Ο κόσμος καλωσορίζει και επισήμως πλέον την πρωτεύουσα με τους πιο πλούσιους κατοίκους. Για πρώτη φορά, το Πεκίνο καταφέρνει να στεφθεί η πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων αφού πλέον φιλοξενεί 100 «υπερπλούσιους» πολίτες – περισσότερους δηλαδή από ότι η μέχρι τώρα βασίλισσα, Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσίευσε το Forbes για το έτος 2021.

Η κινεζική πρωτεύουσα κατάφερε να προσελκύσει 33 νέους δισεκατομμυριούχους το 2020, ξεπερνώντας έτσι – αν και για πολύ λίγο – τους 99 δισεκατομμυριούχους της Νέας Υόρκης. Το Big Apple κατάφερε να γίνει το νέο σπίτι για μόλις επτά ακόμη δισεκατομμυριούχους στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως όσον αφορά στο συνολικό πληθυσμό, το Πεκίνο διαθέτει 21 εκατομμύρια κατοίκους ενώ η Νέα Υόρκη είναι περίπου το 40% του μεγέθους του, με πληθυσμό μόλις 8,4 εκατομμύρια.

Ο πλουσιότερος κάτοικος στο Πεκίνο δεν είναι άλλος από τον Τζανγκ Γιμίνγκ, ιδρυτή της μητρικής εταιρείας του TikTok, ByteDance, με αξία που ανέρχεται στα 35,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο πλουσιότερος κάτοικος, με καθαρή αξία που αγγίζει περίπου τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πολλά χρόνια, η Αμερική παρέμενε το σπίτι για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, αλλά όπως όλα δείχνουν η Κίνα την έχει ήδη φτάσει. Συγκεκριμένα, Κίνα και Χονγκ Κονγκ γέννησαν 210 νέους δισεκατομμυριούχους μόλις τον περασμένο ένα χρόνο, αυτός είναι μάλιστα και ο μεγαλύτερος αριθμός σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο έθνος, σύμφωνα με το BusinessInsider. 

Οι περιουσίες στην εποχή του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρατηρήθηκε πως οι πλούσιοι κατάφεραν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν σε όλον τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 660 άτομα έγιναν για πρώτη φορά δισεκατομμυριούχοι με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 2.755 και με αξία 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η πανδημία της Covid-19, όμως, κατέδειξε το χάσμα μεταξύ των «υπερπλουσίων» του κόσμου και των «κοινών θνητών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ΗΠΑ, όπου οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 44% κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την ίδια χρονική περίοδο, 80 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους και σχεδόν 8 εκατομμύρια ζουν πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street