Powered by

Βάζει πλώρη για να γίνει κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Έτοιμες δηλώνουν οι δημοτικές αρχές της Λεμεσού, να στηρίξουν την προσπάθεια και τις προοπτικές που διανοίγονται για την πόλη, από την επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού, για έναρξη κρουαζιέρων μεγάλων εταιρειών διεθνούς κύρους.

Το θέμα απασχόλησε σημερινή τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού πολλαπλών χρήσεων και κρουαζιέρας, DP World Limassol, Nawaf Abdulla.

Διαβάστε ακόμη: 

Χωρίς sms, αλλά για εύλογο χρονικό διάστημα οι τουρίστες

Ο φαύλος κύκλος του τουρισμού και η αγωνία για τους Βρετανούς

Αλλαγή δεδομένων για τις διακινήσεις τουριστών 

Κρίνεται μεγάλη ανάπτυξη με ξενοδοχείο και αεροδρόμιο

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν όλες οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κρουαζιέρων, που θα διοργανώνουν οι μεγάλες αυτές εταιρείες.

Ο δήμαρχος Λεμεσού, αφού ευχαρίστησε τους τρεις Υπουργούς για τις προσπάθειες τους, τόνισε ότι ο Δήμος και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι επισκέπτες στην πόλη, να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία, μέσα από τη φιλοξενία και την ανάδειξη των αξιοθέατων, όσο και με εκδηλώσεις που θα προβάλλουν την μοναδικότητα της Λεμεσού και της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού.

«Η επικείμενη έναρξη των οργανωμένων κρουαζιέρων μετά από πολλά χρόνια μειωμένης κίνησης, προδιαγράφει τις προοπτικές να καταστεί ξανά το λιμάνι της πόλης μας ως ένα σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Νικολαϊδης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του, τόσο στις κρατικές υπηρεσίες όσο και στην DP World Limassol, ότι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Kλειστός ο εναέριος χώρος της Μέση Ανατολής, εκατοντάδες ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση
Αύξηση 24,6% στα έσοδα από τουρισμό το πρώτο τρίμηνο...Ρεκόρ τον Μάρτιο με €129,4 εκατ.
Υπεγράφη η συμφωνία παραχώρησης άδειας χρήσης του ιστορικού Φάρου Περβολιών-Σημείο επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI