Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Κρίνεται μεγάλη ανάπτυξη με ξενοδοχείο και αεροδρόμιο

Δημόσια ακρόαση θα διεξάγει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων προκειμένου να εξετάσει αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας θεματικού πάρκου - κέντρου πολλαπλού αθλητικού/ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με υποστηρικτική χρήση ξενοδοχείου 200 κλινών, αεροδρόμιο, κλπ.

Πρόκειται για αίτηση της Ελένης Σκορδή και άλλων για την εταιρεία T. P. Mediterranean Adventures Ltd για θεματικό πάρκο που θα ανεγερθεί στις κοινότητες Αγίου Ιωάννη Μαλούντας και Μενοίκου.

Διαβάστε ακόμα: 

Επιχορηγούνται ηλιακά συστήματα, θερμομονώσεις και φωτοβολταϊκά

Μειώνει τα ενοίκια ο Δήμος Λεμεσού

Αποκλειστικά δικηγόροι θα συντάσσουν έγγραφα αγοραπωλησίας ακινήτων


Όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη που είχε κατατεθεί την περσινή χρονιά, η συνολική έκταση της περιοχής της προτεινόμενης ανάπτυξης ανέρχεται στα 334.432 τ.μ.

Με βάση πάντα τη μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον, οι εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνονται στην προτεινόμενη ανάπτυξη είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:

  • Διάδρομος απογείωσης/ προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών: Ο αεροδιάδρομος θα είναι μήκους 940 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, ενώ παράλληλα και εκατέρωθεν αυτού θα υπάρχουν ζώνες προστασίας πλάτους εξίσου 20 τ.μ. Η γενική περιοχή του διάδρομου αεροσκαφών θα καταλαμβάνει εμβαδό 57.500 τ.μ.
  • Αεροδρόμιο/ αποθήκη αεροσκαφών: Η αποθήκη αεροσκαφών θα έχει εμβαδό εσωτερικών χώρων 1.185,8  τ.μ.  
  • Χώρος στάθμευσης αεροπλάνων: Η εν λόγω περιοχή θα είναι υπαίθρια και θα έχει εμβαδό περίπου στα 3.500 τ.μ. 
  • Περιοχή ετοιμασίας και εξοπλισμού αθλητών ελεύθερης πτώσης: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 489 τ.μ.
  • Ελεύθερη πτώση εσωτερικού χώρου: Το εμβαδό κατάληψης χώρου από τον εξοπλισμό ανέρχεται περίπου στα 95 τ.μ., ενώ το εμβαδό εσωτερικών χώρων του κτηρίου που θα στεγάζει τον εν λόγω εξοπλισμό θα ανέρχεται στα 312,6 τ.μ. Ο εν λόγω εξοπλισμός αφορά προκατασκευασμένη κατασκευή.
  • Παιχνιδότοπος με εμβαδό εσωτερικού χώρου 3.402,9 τ.μ.
     
  • Τεχνητό σκι νερού: Το εμβαδό κατάληψης χώρου από τον εξοπλισμό ανέρχεται περίπου στα 145 τ.μ., ενώ περιμετρικά της εν λόγω δραστηριότητας θα χωροθετούνται αποχωρητήρια και αποδυτήρια που θα καταλαμβάνουν εμβαδό εσωτερικών χώρων περί των 92 τ.μ.
     
  • Περιοχή εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής/ κολυμβητήριο: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 2.221,5 τ.μ. Η κύρια κολυμβητική δεξαμενή θα έχει εμβαδό 500 τ.μ.
  • Περιοχή εξωτερικής πισίνας ξενοδοχείου: Το εμβαδό του εξωτερικού χώρου ανέρχεται περίπου στα 5.000 τ.μ. Η εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή θα είναι τύπου τεχνητής παραλίας και θα έχει εμβαδό 1.600 τ.μ. με μέγιστο βάθος 1,40 μ. Στην ευρύτερη περιοχή της εξωτερικής πισίνας θα χωροθετείται επίσης και υπαίθριο γήπεδο πετοσφαίρισης με άμμο – beach volley.
  • Γυμναστήριο 952,1 τ.μ.
  • Πίστα παιδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων: Το εμβαδό του εξωτερικού χώρου ανέρχεται περίπου στα 120 τ.μ.
  • Νηπιαγωγείο: Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγάζουν πέντε αίθουσες διδασκαλίας και λοιπές βοηθητικές περιοχές με το εμβαδό εσωτερικών χώρων να ανέρχεται στα 584,2 τ.μ. Ο υπαίθριος χώρος του νηπιαγωγείου αναμένεται να ανέρχεται περίπου στα 450 τ.μ.
  • Περιοχή υπαίθριων γηπέδων ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης: Στην εν λόγω περιοχή θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου/χόκεϊ, τρία γήπεδα ποδοσφαίρου σάλας, ένα γήπεδο αντισφαίρισης και ένα γήπεδο καλαθόσφαιρας/ πετόσφαιρας. Η συνολική έκταση των εξωτερικών χώρων της περιοχής ανέρχεται περίπου στα 27.200 τ.μ., ενώ το εμβαδό των εσωτερικών χώρων που αφορά τα αποδυτήρια γηπέδων περίπου στα 350 τ.μ.Καφετέρια γηπέδων: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 208,6 τ.μ.
  • Χώρος μηχανοκίνητου αθλητισμού: Το εμβαδό του εξωτερικού χώρου ανέρχεται περίπου στα 14.500 τ.μ.
  • Υπαίθριοι στεγασμένοι χώροι στάσης: Οι εν λόγω χώροι θα είναι δύο, ένας πλησίον του χώρου μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο άλλος πλησίον του ανατολικού ορίου του διαδρόμου προσγείωσης/ απογείωσης. Σε αυτούς θα τοποθετηθεί ελαφρά κατασκευή με στέγαστρο.
  • Γυμναστήριο αναρρίχησης ενηλίκων: Οι εν λόγω δραστηριότητες είναι εσωτερικού χώρου και θα καταλαμβάνουν εμβαδό 426,8 τ.μ.
  • Εσωτερικό τεχνητό σκι: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 277,7 τ.μ.

 

 

  • Ξενοδοχείο συνολικά 116 δωματίων με εμβαδό εσωτερικών χώρων 7.957 τ.μ.
  • Εστιατόριο και καφετέρια: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 621,1 τ.μ.
  • Καταστήματα 251,3 τ.μ.
  • Γραφεία και υποδοχή 743,9 τ.μ.
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ξενοδοχείου: Το εμβαδό του εσωτερικού χώρου ανέρχεται περίπου στα 1.168 τ.μ.

 

Ακρόαση στις 16 Απριλίου 
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, η δημόσια ακρόαση, η οποία αποτελεί μορφή δημόσιου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, αποσκοπεί στη διασφάλιση συνθηκών διαφάνειας και δημοκρατικότητας στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης.

Η διενέργεια της ακρόασης στοχεύει κυρίως στην πληρέστερη και πλέον ακριβή ενημέρωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, έτσι ώστε το όργανο αυτό να μπορεί να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Η δημόσια ακρόαση είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ειδικής έγκρισης του υπουργού Υγείας, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, η ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα Συνοδικού Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής. Σημειώνεται ότι, στις 10.00 π.μ., θα προηγηθεί επίσκεψη στον χώρο της ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023