Πλαστικό χρήμα: Σαρώνουν fast food, delivery και στοίχημα

Ανοδικά κινήθηκε το πλαστικό χρήμα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις συναλλαγές σε καταστήματα από τοπικές κάρτες στην Κύπρο να φτάνουν το €1.32 δισ., καταγράφοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Όσον αφορά τις συναλλαγές από κυπριακές κάρτες στο εξωτερικό (πωλήσεις και αναλήψεις μετρητών), καταγράφηκε μείωση 12%, υποχωρώντας στα €394,1 εκατ.

Σύμφωνα με στοιχεία της JCC, οι συναλλαγές από ξένους στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 37% στα €87,4 εκατ., ενώ αν συμπεριληφθούν και οι αναλήψεις μετρητών η αξία τους ξεπερνά τα €123 εκατ., με τη μείωση να φτάνει το 34% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαχριστοφόρου και Παπαλέκας αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη

Τονωτική ένεση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μέσω ORB

Το πλαίσιο συμφωνίας για το χαλλούμι και τα κύρια χαρακτηριστικά του

Έκλεισε η εξαγορά του Parklane

Οι πάνω και οι κάτω
Τη μεγαλύτερη αύξηση ρεκόρ ύψους 1200% παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι αγορές σε εστιατόρια fast food.

Εξάλλου, στο 194% ανήλθε η αύξηση στις αγορές με κάρτες σε στοιχηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες παράδοσης (delivery).

Στις συναλλαγές σε ηλεκτρονικά, υπολογιστές και περιφερειακά η άνοδος έφτασε το 72%, ενώ αντίθετα οι αγορές σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις υποχώρησαν κατά 78%.

Οι συναλλαγές στα κατεχόμενα
Οι αγορές από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2021 ανήλθαν στις €393.676.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές των Κυπρίων στα κατεχόμενα διαμορφώθηκαν στις €295.547.

Δειτε Επισης

Ρόδον: Καταβλήθηκε μέρισμα €338.148 ή 9,4186 σεντ ανά μετοχή
Lumina Mare: Έτσι θα είναι η νέα πολυώροφη ανάπτυξη στη Λάρνακα που ετοιμάζει η SLK Development (photos)
Χρ. Αγγελίδης: Άμεση και θετική η ανταπόκριση των ξενοδόχων για φιλοξενία πυρόπληκτων-Αξιοποιήθηκαν πολλά δωμάτια
Η νέα εποχή του ασφαλιστικού τομέα με εξαγορές και συγχωνεύσεις-«Θετική η κινητικότητα, δείχνει υγεία στην αγορά»
Σε επαφή με τις δύο πλευρές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Υπ. Εργασίας-Στόχος να διασφαλιστεί η ομαλότητα
Η έναρξη μιας δυναμικής συνεργασίας που ενισχύει την επιχειρηματική συμμόρφωση και υποστήριξη των ΜμΕ
Η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ...«Όσοι περιμένουν τυφώνα, είναι ευγνώμονες με την καταιγίδα»
Ετήσια αύξηση 10,4% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών-Πώς κινήθηκαν τα πρατήρια
H δεύτερη ανάγνωση του deal ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Πώς αποτιμούν Deutsche Bank, UniCredit, Berenberg και UBS
Φον ντερ Λάιεν: Η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ προσφέρει σταθερότητα σε αβέβαιους καιρούς