Έκλεισε η εξαγορά του Parklane

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, αναφορικά με το μνημόνιο συναντίληψης το οποίο είχε υπογραφεί μεταξύ των εταιρειών C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, Emerald Coast Properties Ltd και της Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd για εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της Parklane Hotels Limited, η εταιρεία ανακοίνωσε στο ΧΑΚ ότι η εξαγορά έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την δεσμευτική συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί, η εταιρεία C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd έχει διαθέσει το 24,98% των εκδομένων μετοχών που κατείχε στην Parklane προς την εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd, η οποία κατείχε το 75,02% των εκδομένων μετοχών της Parklane. Ταυτόχρονα η εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd με ξεχωριστή δεσμευτική συμφωνία, στην οποία η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd δεν αποτελεί μέρος, έχει διαθέσει το 100% των εκδομένων μετοχών της Parklane προς την εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited.

Διαβάστε ακόμα: 

Μαύρα σύννεφα παρά το restart στο λιανεμπόριο

Π. Χατζηιωάννου: Στεγαστικά δάνεια με απλές και ευέλικτες διαδικασίες

 

Διευκρινίζεται ότι η MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited είναι συνδεδεμένη εταιρεία της Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd.

Το τίμημα πώλησης για την πώληση του 24,98% των μετοχών που η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd κατείχε στην Parklane Hotels Ltd ανέρχεται σε €22,5 εκατομμύρια, το οποίο έχει καταβληθεί σε μετρητά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών. 

Η πιο πάνω συναλλαγή έγινε σε καθαρά εμπορική βάση, και οι Εmerald Coast Properties Ltd και MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited δεν έχουν σχέση με την C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, διευκρινίζεται.

Ο υπολογισμός της επίδρασης της συμφωνίας στα αποτελέσματα της C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd για το ύψος του κέρδους θα ολοκληρωθεί σύντομα οπότε και η ίδια θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd θα συνέλθει άμεσα για να εξετάσει πως θα χρησιμοποιηθεί / διατεθεί το τίμημα που εισέπραξε από την πώληση των μετοχών.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού