LINK4PAY - Payments Made Simple

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές παγκοσμίως βιώνουν μια ανοδική τάση. Ολοένα και περισσότερος κόσμος προτιμά να κάνει τις πληρωμές του με κάρτα, αποφεύγοντας τη χρήση μετρητών ή επιταγών. Η κυπριακή αγορά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αφού κι εδώ παρατηρείται μια αυξητική προτίμηση και χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Μεγάλο μέρος των εργοδοτών προτιμά πλέον την πληρωμή των εργαζομένων του μέσω τράπεζας, κάνοντας την κατοχή κάρτας αναγκαία, ενώ απαραίτητη αποδείχθηκε για τα πλείστα νοικοκυριά και κατά την περίοδο της πανδημίας με την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μιλώντας για την πανδημία, αξίζει να αναφερθούν και οι πολύπλευρες επιπτώσεις της στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλο τον κόσμο, αφού έφερε στην επιφάνεια ανάγκες για εύκολες, άμεσες, ηλεκτρονικές και ανέπαφες πληρωμές αλλά και την πρώτη συρρίκνωση εσόδων στον τομέα μετά από 11 χρόνια.

Βλέποντας τις τρέχουσες ανάγκες, η Link4Pay δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά και όχι μόνο, παρέχοντας σε επιχειρηματίες και καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, άμεσες και καινοτόμες λύσεις, μελετώντας συνεχώς τις μεταβαλλόμενες και πρωτόγνωρες ανάγκες και τάσεις.

Αυξημένο ενδιαφέρον

Λόγω της νέας νομοθεσίας, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για άνοιγμα λογαριασμών από πολλές επιχειρήσεις που παραδοσιακά δεν δέχονταν κάρτες. Ως Link4Pay προσπαθούμε να περάσουμε τα σωστά μηνύματα και τα πλεονεκτήματα που έχει η χρήση κάρτας παρά την αναγκαιότητά της βάσει της νομοθεσίας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με σωστά προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν χαμηλό κόστος εφαρμογής και ταυτόχρονα είναι εύκολα στη χρήση χωρίς την ανάγκη των συνηθισμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Οι πληρωμές με κάρτα προσφέρουν ασφάλεια, άμεση είσπραξη εσόδων και ευκολία στους πελάτες της κάθε επιχείρησης.

Payments Made Simple

Το σλόγκαν της Link4Pay είναι «Payments Made Simple» και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Δηλαδή, προσφέρουμε απλές λύσεις σε πολύπλοκα συστήματα όπως αυτό των πληρωμών. Μετά τη λειτουργία της Link4Pay στο εξωτερικό, με παροχή των υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και πληρωμών με τερματικό πληρωμής, έχουμε φέρει πρώτοι στην Κύπρο το Link4Pay SoftPOS. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά άμεσες απολαβές πληρωμών κάρτας χωρίς καμία χρέωση, δέσμευση ή ενοικίαση τερματικού. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας είναι να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή Link4Pay στο κινητό του. Με το Link4Pay SoftPOS App μπορεί η κάθε επιχείρηση να λαμβάνει άμεσες πληρωμές μέσω Visa, Mastercard, ApplePay και Google Pay χωρίς καμία αρχική ή πάγια χρέωση. Επιπλέον, μία ακόμη υπηρεσία που παρέχει η Link4Pay από την αρχή της πανδημίας είναι το pay-by-link, δηλαδή γίνεται η αποστολή τιμολογίου/απόδειξης στον πελάτη και ο ίδιος πληρώνει την επιχείρηση μέσω συγκεκριμένου link. Η υπηρεσία αυτή έχει στόχο την εύκολη αλλά και ασφαλή λύση αποδοχής συναλλαγών χωρίς την παρουσία του πελάτη.

Άνοδος στο μέλλον

Στα πλάνα μας είναι να παρέχουμε σύντομα και στην κυπριακή αγορά επιπρόσθετες υπηρεσίες που ήδη διαθέτουμε σε πελάτες μας στο εξωτερικό, όπως είναι η χρήση κάρτας σε online-kiosk και Vending μηχανές. Ακόμα, ετοιμάζουμε μια νέα καινοτόμα υπηρεσία για εμπόρους εστιατορίων και ξενοδοχείων πάντα στη φιλοσοφία του «Payments Made Simple». Κοιτάζοντας το μέλλον, βλέπουμε ότι η συνεχιζόμενη μετατόπιση μετρητών και η επιστροφή στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιταχύνουν τις υφιστάμενες ανοδικές τάσεις στο μερίδιο και τον αριθμό των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αναμένεται ότι τα παγκόσμια έσοδα από πληρωμές θα επιστρέψουν γρήγορα στη μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης 6% έως 7%, ανακτώντας τις μειώσεις του 2020 & 2021. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι οι καθιερωμένοι πάροχοι πληρωμών να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες καινοτόμες ευκαιρίες, συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις της αγοράς. Εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Link4Pay, έχουν ήδη αναπτύξει νέα στοιχεία στις πληρωμές με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς τους στην κυπριακή αγορά.

Οι νέες τάσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο τόσο ο αντίκτυπος της πανδημίας όσο και το επακόλουθο οικονομικό περιβάλλον οδήγησαν σε σημαντικές αλλαγές στους πλείστους οικονομικούς τομείς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των συναλλαγών χωρίς μετρητά αυξήθηκε κατά 6% από το 2019 έως το 2020. Η χρήση του ψηφιακού πορτοφολιού εκτοξεύθηκε, καθώς η ανάγκη των καταναλωτών για ανέπαφες συναλλαγές έγινε πιο αισθητή. Οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληρωμών, με τον αριθμό τέτοιων συναλλαγών να εκτινάσσεται κατά 41% μόνο το 2020, λόγω της αυξημένης χρήσης των ανέπαφων/πορτοφολιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εισαγωγή εφαρμογών που αξιοποιούν την υποδομή άμεσων πληρωμών τα τελευταία χρόνια (ApplePay, GooglePay, Samsung Pay) έδωσαν πρόσθετη ώθηση στην υποφαινόμενη πρόοδο. Αυτές είναι ενδείξεις για μια συνεχιζόμενη μελλοντική ανάπτυξη του τομέα τα επόμενα χρόνια.

Εξελιγμένα εργαλεία

σημαντικά μελλοντικά εργαλεία για τον τομέα θα αποτελέσουν τα εξελιγμένα data analytics και big data tools, τα οποία προσφέρουν αξιόπιστες προβλέψεις συμπεριφοράς πελατών. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ανιχνευτούν ανάγκες και συμπεριφορές που θα είναι χρήσιμες για την παροχή

καινοτόμων λύσεων. Σε αυτά θέλουμε να επενδύσουμε κι εμείς, ώστε να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή της αγοράς παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Βελτιστοποίηση συναλλαγών

Καθημερινά αναπτύσσονται νέοι τρόποι για βελτιστοποίηση των συναλλαγών, όπως για παράδειγμα, έξυπνα αυτοκίνητα που διαθέτουν πλέον ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών. Αυτά επιτρέπουν στους οδηγούς να πληρώνουν για τα καύσιμα, τη στάθμευση και τις μετακινήσεις τους χωρίς να αγγίζουν τίποτα.

Επίσης, πλέον στην αγορά υπάρχουν ενσωματωμένες λειτουργίες πληρωμών μέσω διαφόρων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Instagram. Με αυτόν το τρόπο δίδεται πλέον η δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω καναλιών που εκσυγχρονίζονται συνεχώς.

Ακόμα, στα μελλοντικά πλάνα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ιδρυμάτων πληρωμών είναι η εισαγωγή πολλαπλών επιλογών για τους πελάτες τους στο πεδίο των πληρωμών.

Η Link4Pay είναι εδώ, προάγοντας καινοτόμες λύσεις σε Κύπρο και Ευρώπη, μελετώντας συνεχώς την αγορά και ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και των επιχειρηματιών με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ιστοσελίδα: www.link4pay.com

Tηλέφωνο: 77776757

@link4pay

@link4pay

Δειτε Επισης

LINK4PAY - Payments Made Simple
G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP - Ηλεκτρονικές πληρωμές με Vpayment
ECOMMBX - Ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές
DIGITAL PAYMENTS - Η δεκαετία της ολικής μετάβασης