Powered by

Ενημερωτικό έντυπο για λογαριασμούς πληρωμών από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την έκδοση του ενημερωτικού εντύπου με τίτλο «Λογαριασμοί Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά», το οποίο παρέχει, μεταξύ άλλων, πληροφόρηση για τα οφέλη ενός Λογαριασμού Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ανοιχτεί ο συγκεκριμένος Λογαριασμός και τους δικαιούχους του συγκεκριμένου Λογαριασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, το έντυπο εκδόθηκε δυνάμει του περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμου του 2017 (Ν.64(Ι)/2017).

Ο Νόμος, αναφέρεται, «θεσπίζει κανόνες σχετικά με τη διαφάνεια και τη συγκρισιμότητα των τελών που χρεώνονται στους καταναλωτές για τους λογαριασμούς πληρωμών τους, καθώς και κανόνες αναφορικά με την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών εντός της Δημοκρατίας και κανόνες για τη διευκόλυνση του διασυνοριακού ανοίγματος λογαριασμού πληρωμών για τους καταναλωτές».

Προστίθεται ότι ορίζει επίσης το πλαίσιο στο οποίο διασφαλίζεται το δικαίωμα των καταναλωτών για το άνοιγμα και τη χρήση λογαριασμών πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά.

«Το ενημερωτικό έντυπο παρέχει, μεταξύ άλλων, πληροφόρηση για τα οφέλη ενός Λογαριασμού Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να ανοιχτεί ο συγκεκριμένος Λογαριασμός, τους δικαιούχους του συγκεκριμένου Λογαριασμού κλπ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το έντυπο ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Ο καθηγητής Jean Skiare τιμάται ως διακεκριμένος ερευνητής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2025
Ο καθηγητής Γεώργιος Η. Γεωργίου βραβεύεται ως διακεκριμένος ερευνητής στην κατηγορία Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική (video)
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη