Η έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης του TechIsland μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο

Μία ακόμη ουσιαστική δράση στήριξης των κατοίκων των πληγεισών περιοχών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού υλοποίησε πρόσφατα ο ΜΚΟ TechIsland, προχωρώντας στην ολική μεταμόρφωση του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αρακαπά, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Η καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου επηρέασε σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στις πληγείσες περιοχές καθώς κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου.

Μέσα από το συγκινητικό βίντεο που ακολουθεί διαφαίνεται ακριβώς η αφοσίωση του TechIsland να προσφέρει πίσω στην κοινωνία ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα ισχυρό μήνυμα για την ανοικοδόμηση και τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος. Όπως θα δείτε, το σχολείο «πλημμυρίζει» με χρώματα ενώ στο προαύλιο έχουν σχεδιαστεί διάφορα παιχνίδια δημιουργώντας έτσι ένα διαδραστικό και εύθυμο περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά.

“Κάτω από αυτές τις δυσκολίες, τέτοιες πρωτοβουλίες στοχεύουν να φέρουν χαρά στους ανθρώπους και έναν επιπλέον λόγο για τη νέα γενιά να μην σταματήσει ποτέ να ονειρεύεται” ανέφερε ο εκ των εμπνευστών της ανοικοδόμησης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου του Αρακαπά, κ.  Alexey Gubarev, συνιδρυτής των εταιρειών Palta & XBT, ο οποίος είχε και το ρόλο του συντονισμού των ενεργειών εκ μέρους του TechIsland.

“Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο για τα παιδιά που θα τα εμπνέει, γιατί η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά”, συμπλήρωσε ο κ. Gubarev χρησιμοποιώντας το γνωστό γνωμικό του Σωκράτη, θέλοντας ακριβώς να δείξει και τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της ανοικοδόμησης του δημοτικου σχολείου.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης των εταιρειών μελών του TechIsland για στήριξη των κατοίκων των πληγεισών περιοχών μέσα από την υλοποίηση διαφόρων δράσεων ύψους 900.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του TechIsland παρείχε οικονομική βοήθεια σε 54 οικογένειες φοιτητών ύψους 270.000 ευρώ καθώς και 50.000 ευρώ για στήριξη της Οργάνωσης Παραγωγών Φρούτων και Φθαρτών ‘Βασιλική Γη’, ενώ σύντομα αναμένεται να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες δράσεις.

Δειτε Επισης

Ρομπότ που έπαιξαν σκάκι και bowling, και άλλα STEAM δρώμενα στο Robotex MRC 2025
Πέραν των 115.000 απαντήσεων σε ερωτήματα πολιτών από τον ψηφιακό βοηθό το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας
Η Supermicro ανακηρύσσεται Νο.1 προμηθευτής server παγκοσμίως
Samsung: Η νέα εποχή της σειράς Galaxy Z και η εμπειρία Ultra έτοιμη να ξεδιπλωθεί
Privacy is Power: Πανευρωπαϊκή έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας στην υιοθέτηση της τεχνολογίας AI
4ο CITEA Digital Cyprus Conference: Η τεχνολογία ως επιταχυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης (video)
Στους δωρητές του TechIsland η BrainRocket-Βασικός παίχτης στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας της Κύπρου
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία το 4ο CITEA Digital Cyprus Conference (pics)
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
Η αξιοποίηση των big data από τις επιχειρήσεις...Πώς και γιατί μπορούν να δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα