Eurobank: Σφραγίστηκε το deal με Ελληνική

Η Eurobank Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη την απόκτηση επιπλέον 2,7% στην Ελληνική Τράπεζα ανεβάζοντας το συνολικό της μερίδιο στο 12,6%.

Η νέα κίνηση της Eurobank έγινε κατόπιν των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων αφού το μερίδιο της στην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ανεβαίνει πέραν του 10%.

Συγκεκριμένα απέκτησε συνολικά 11,19 εκατομμύρια μετοχές σε προσυμφωνημένη τιμή των 80 σεντ.

Έτσι η Eurobank ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου που κατείχε το ταμείο Third Point (Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P) στην Ελληνική. Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο η Eurobank είχε αποκτήσει το 9,9% και είχε συνάψει σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Διαβάστε ακόμα:

Eurobank: Πήρε το 9,9% στην Ελληνική, περιμένει για το 2,7%

Ο όμιλος Eurobank εξαγοράζει ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

«Σε συνέχεια της από 23ης Ιουλίου 2021 ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings), ανακοινώνει ότι, μετά τη λήψη των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, ολοκλήρωσε την απόκτηση ποσοστού 2,7% (11.191.639 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα»)», αναφέρει ανακοίνωση της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών και προσθέτει ότι η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα ανέρχεται πλέον σε 12,6%.
 

Δειτε Επισης

Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom