powered by

Ο όμιλος Eurobank εξαγόρασε ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα

Ο όμιλος Eurobank, μέσω της μητρικής Eurobank Κύπρου που είναι η Eurobank AE, εξαγόρασε σημαντικό ποσοστό μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, απέκτησε το 9,99% μετοχών.

Η πώληση των μετοχών έγινε από το Third Point Hellenic Recovery Fund. Πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη για την Κύπρο, αλλά και για την Ελληνική Τράπεζα, καθώς η Eurobank αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους της Ελλάδας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank ανακοίνωσε επιπλέον τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της υπό το SPA αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank θα ανέλθει σε 12,6%.

Διαβάστε εδώ: Eurobank: Πήρε το 9,9% στην Ελληνική, περιμένει για το 2,7%

Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα, κληθείσες από το InbusinessNews να σχολιάσουν την πιο πάνω εξέλιξη, ευχαρίστησαν τη Third Point για την μακροχρόνια στήριξη και παρουσία της στην τράπεζα, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις.

 Διαβάστε ακόμη:

Λένε την αλήθεια οι αριθμοί για την εκτόξευση των τιμών στις κατασκευές

Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας

Στo… «Μυθικό Αρχιπέλαγος» με το Celestyal Olympia

Οι ίδιες πηγές, τόνισαν πως είναι θετικό το γεγονός ότι ένας γνωστός και ισχυρός χρηματοπιστωτικός οργανισμός από την Ελλάδα, δείχνει και δίνει στην Ελληνική Τράπεζα ψήφο εμπιστοσύνης. 

Δειτε Επισης

Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...
Σχεδόν βέβαιη νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ-Τι αναμένεται να ακολουθήσει
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)