COCOON CREATIONS - Πρωταθλητής στην αγορά

Τους τρεις κύριους πυλώνες, στους οποίους βασίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες της εταιρείας του, παρουσιάζει ο Co-Founder & CEO της Cocoon Creations Μιχάλης Στρούθος. Επισημαίνει μάλιστα ότι διαθέτουν το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών για κινητά, κάτι που τους καθιστά ηγέτες στην αγορά.

H εταιρεία δημιουργήθηκε το 2012 και επικεντρώνεται στη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων για φορητές συσκευές με παγκόσμιας κλάσης πρότυπα. Σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε προσαρμοσμένες και σύνθετες εφαρμογές για συσκευές iOS και Android, μαζί με συστήματα web, έχοντας ως στόχους την υψηλή απόδοση, την άριστη ποιότητα και την άψογη εμπειρία χρήστη. Παρέχουμε επίσης επιχειρηματικές και τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες καθώς και προσαρμοσμένες λύσεις για να τις βοηθήσουμε στη στρατηγική τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Έχουμε τεράστια εμπειρία με νεοφυείς εταιρείες τις οποίες βοηθούμε από τη στιγμή της ιδέας στη δημιουργία του προϊόντος ή υπηρεσίας και στη συνεχή επέκτασή τους.

Το πελατολόγιο

Είμαστε οι ηγέτες της αγοράς στην Κύπρο, διαθέτοντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών για κινητά και εξυπηρετώντας μέχρι σήμερα περισσότερους από 80 διεθνείς πελάτες σε 12 χώρες. Εμπιστεύονται την εταιρεία μας, μεταξύ άλλων, διεθνείς οργανισμοί, όπως οι Deloitte, Metlife, Gilbarco Veeder-Root, Nespresso και Marcus Evans καθώς και γνωστοί κυπριακοί οργανισμοί, όπως οι Primetel, Photiades Breweries, JCC και ΡΙΚ. Τέλος, πολλές νεοφυείς εταιρείες που ξεκίνησαν ως μια ιδέα, την οποία εμείς βοηθήσαμε να εξελιχθεί, σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε, κατάφεραν να μεγαλώσουν, να πετύχουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τους στόχους τους. Αυτές οι εταιρείες βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης και πολλές έλαβαν χρηματοδοτήσεις, φτάνοντας να είναι ηγέτες στον τομέα τους διεθνώς, όπως για παράδειγμα οι Stagedoor, Locum’s Nest, Racecheck, Blend, Crew, Kick-off και Picado.

Οι πυλώνες

Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες σε τρεις κύριους πυλώνες:

• Συμβουλευτική όπου μπορούμε να προσφέρουμε επαγγελματικές συμβουλές σε θέματα επιχειρηματικού μοντέλου, σχεδιασμού και τεχνικά - τεχνολογικά.

• Υπηρεσίες σχεδιασμού για δημιουργία branding, διεπαφών (UI design) για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη καθώς και πρωτοτύπων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς λήψης σχολίων και περαιτέρω βελτίωσης του σχεδιασμού της εφαρμογής.

• Ανάπτυξη εξειδικευμένων λογισμικών για συσκευές iOS, Android, Web, συστήματα διαχείρισης δεδομένων και ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop), εξειδικευμένη διασύνδεση συστημάτων, δημιουργία ηλεκτρονικών πορτοφολιών και πληρωμών μέσω κινητού.

Οι διακρίσεις

Η Cocoon Creations έχει βραβευθεί ως Εθνικός Πρωταθλητής (National Champion) στα European Business Awards 2014/15. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο SIR2014 Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις και είναι επίσης πιστοποιημένος Εργοδότης Ισότητας από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, πολλά έργα που έχουμε δημιουργήσει βραβεύθηκαν διεθνώς.

Η πρόκληση

Η μεγαλύτερη πρόκληση για όλες τις εταιρείες ξεκίνησε με την αρχή της πανδημίας και τις νέες συνθήκες εργασίας που επέφερε. Mία μεγάλη μερίδα αυτών βάσιζε προηγουμένως την πλειοψηφία των διαδικασιών της στη φυσική επαφή, παρουσιάζοντας αδυναμίες σε ηλεκτρονικές λύσεις για θέματα όπως την εσωτερική διαχείριση των ιδίων και των πελατών τους ή τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.            Σήμερα, όλες οι εταιρείες πρέπει να έχουν ξεκάθαρη στρατηγική για την ηλεκτρονική τους διακυβέρνηση.

Η πανδημία

Η εταιρεία μας, λόγω και της φύσης των εργασιών μας, ήταν έτοιμη να δεχθεί την αλλαγή κουλτούρας και την εξ αποστάσεως εργασία από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησαν τα lockdown και παρείχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα εφόδια για να μπορεί η ομάδα μας να δουλεύει. Χρειάστηκε απλώς να προσαρμόσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες καθημερινής ενημέρωσης της ομάδας και πλέον, μέχρι και σήμερα, μέρος της δουλεύει από το γραφείο και οι υπόλοιποι εξ αποστάσεως, χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγικότητά μας. Λόγω της πανδημίας ο τομέας μας επηρεάστηκε αρκετά, δεδομένου ότι πλέον πολλές εταιρείες έχουν ως κύρια προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την παροχή πρόσβασης στους πελάτες τους με ηλεκτρονικά μέσα για εύρεση πληροφοριών, παροχή εξυπηρέτησης, ηλεκτρονική αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών. Επίσης, πολλές πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες για ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή προϊόντα γεννήθηκαν ή εξελίχθηκαν ραγδαίως για να λύσουν προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία.

Η επόμενη μέρα

Μεγάλη συζήτηση γίνεται σήμερα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οποία παίρνει θέση προτεραιότητας από τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναμένουμε μεγάλες αλλαγές να γίνουν πολύ σύντομα και στην Κύπρο στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι πόλεις με τη μετατροπή τους σε έξυπνες, γεγονός που θα επιτρέπει στους χρήστες να ολοκληρώνουν καθημερινές ανάγκες τους με ηλεκτρονικά μέσα. Μια άλλη σημαντική αλλαγή που συμβαίνει είναι ότι η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών αγορών παγκοσμίως γίνεται μέσω κινητού και όχι υπολογιστή. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 τα κινητά έχουν πάρει την πρωτιά. Γι’ αυτό τον λόγο, εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στις πωλήσεις μέσω κινητού και παρέχουν με αυτό συμπληρωματικές υπηρεσίες στους πελάτες τους, θα έχουν μεγαλύτερη προτίμηση από τους καταναλωτές.

 

COCOON CREATIONS

Αριθμός εργαζομένων: 12

Διευθυντική ομάδα:

Μιχάλης Στρούθος:Co-Founder & CEO

Έλενα Γεωργίου Στρούθου: Co-Founder & CTO

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ίωνος 20, 3ος όροφος, 2406, Έγκωμη, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22253233

 

 

Δειτε Επισης

ATL SOLUTIONS - Συνεργάτης ανέλιξης
Virtual IT - Ολοκληρωμένη λύση
MAPiTek - Σύγχρονες πρακτικές
NEW HORIZONS - Πρόταση αξίας
ΓΙΩΡΓΟΣ Ζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. - Web 3.0: Ο δρόμος προς την Αποκέντρωση
EPIC - Εμπειρίες συνδεσιμότητας
COCOON CREATIONS - Πρωταθλητής στην αγορά
PRIMETEL - Η ψηφιακή είναι η δική μας εποχή!