Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Όλες οι λεπτομέρειες για τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία

Το πράσινο φως εξασφάλισε το μεγάλο οικιστικό έργο στην είσοδο της Λευκωσίας.

Η Περιβαλλοντική Αρχή ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας Green Park Residences για την ανέγερση και λειτουργία της οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία “The Courtyard”, στον Δήμο Στροβόλου.

Διαβάστε ακόμα: 

Νίκος Σιακόλας: Έτσι εμπνεύστηκε και υλοποίησε το Mall of Cyprus

Extended Black Friday υψηλών προσδοκιών και εκπτώσεων έως 45%

Δύο γνωστά brands άνοιξαν στο Metropolis Mall 

Πιο αναλυτικά, η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο και πέντε όροφοι), με 65 διαμερίσματα διαφόρων τύπων, ενιαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης ενός επιπέδου και τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, όπου θα απαγορεύεται η διακίνηση αυτοκινήτων.

Το τεμάχιο ανάπτυξης βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Στροβόλου, στην επαρχία Λευκωσίας
και αποτελεί το πρώτο έργο της εταιρείας Green Park Residences.
 

 
Διαβάστε ακόμη:

Έτσι θα γίνει το μεγάλο οικιστικό έργο στην είσοδο της Λευκωσίας (pics)

Μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην είσοδο της Λευκωσίας

Στην είσοδο της πρωτεύουσας
Στην καρδιά της Δασούπολης, η νέα οικιστική ανάπτυξη βρίσκεται πολύ κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ημικρατικών οργανισμών, καθώς και πλησίον του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας. 

 

Στα βόρειο-βορειοδυτικά του έργου, σε απόσταση 400 - 500 μέτρων, βρίσκονται δημόσια κτήρια, όπως τα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, το κτήριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και το Κτήριο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σε απόσταση 500 μέτρων από το ανατολικό όριο του τεμαχίου βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Α1 Λευκωσίας - Λεμεσού. Σε απόσταση 600 μέτρων περίπου βρίσκεται το δυτικό όριο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας, σε απόσταση 2.2 χλμ. στα βόρειο-βορειοανατολικά βρίσκεται το Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και σε απόσταση 2.2 χλμ. στα δυτικά βρίσκεται το Γραμμικό Πάρκο Ποταμού Πεδιαίου.

Σημειώνεται ότι ο κύριος του έργου έχει λάβει ήδη Πολεοδομική Άδεια Διαίρεσης, σύμφωνα με την οποία τμήματα της ανάπτυξης θα διατεθούν ως δημόσιοι δρόμοι (2.632 τ.μ. ), δημόσιοι χώροι πρασίνου (1.755 τ.μ.) και χώρος για κοινωνικό/κοινοτικό εξοπλισμό (234 τ.μ.), η χρήση του οποίου θα καθοριστεί από την Τοπική Αρχή.

Θα παραχωρηθούν επίσης επτά δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 14.335 τ.μ. Ωστόσο, μετά τις παραχωρήσεις το καθαρό εμβαδόν του τεμαχίου θα ανέρχεται στα 9.176 τ.μ. , εκ των οποίων τα 2.477 τ.μ. θα καλυφθούν από τις οικοδομές, με ποσοστό κάλυψης 27%.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα δημιουργηθεί ενιαίος υπόγειος χώρος στάθμευσης ενός επιπέδου 5.200 τ.μ., ο οποίος θα διαθέτει 140 θέσεις στάθμευσης. Στο ισόγειο θα υπάρχουν ακόμη εννέα θέσεις στάθμευσης για επισκέπτες, εκ των οποίων οι πέντε για ΑΜΕΑ (μία για κάθε κτήριο). Το σύνολο του εμβαδού των καλυμμένων χώρων του έργου θα ανέρχεται σε 10.016 τ.μ.

Καταπράσινος υπαίθριος χώρος
Εκ των σημαντικών στοιχείων του προτεινόμενου έργου αποτελεί η δημιουργία υπαίθριου χώρου που αντιστοιχεί στο 46% του καθαρού εμβαδού της ανάπτυξης και γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται περιμετρικά τα πέντε κτήρια.
 

Ο συγκεκριμένος χώρος θα διαθέτει κιόσκι για φυσική άσκηση, διαδρόμους για περπάτημα και άθληση, σιντριβάνι, παγκάκια, ησυχαστήριο, ενώ θα τοπιοτεχνηθεί χρησιμοποιώντας θάμνους και καλλωπιστικά φυτά κατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου.

Το έργο διέπεται από τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας (2018). Χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Στροβόλου, στην Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Μακαρίου, στην τοποθεσία Τσιημήστρα. Το τεμάχιο ανάπτυξης εφάπτεται της οδού Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τις κατοικίες του The Courtyard:

Lemon and Orange Tree Residences
Τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων αποτελούνται από έξι ορόφους με συνολικά 12 διαμερίσματα.

Τα Lemon and Orange Tree Residences διατίθεται σε δύο μεγέθη. Το μικρότερο διαμέρισμα έχει εσωτερικό στεγασμένο χώρο 88,5 τ.μ. και σκεπαστό μπαλκόνι 27 τ.μ., ενώ το μεγαλύτερο διαθέτει 94,3 τ.μ. εσωτερικούς στεγασμένους χώρους και 28 τ.μ. καλυμμένο μπαλκόνι.

 

Almond and Olive Tree Residences
Το Almond Tree and Olive Tree Residences αποτελείται από έξι ορόφους με συνολικά 12 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων.
 

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, δύο θέσεις στάθμευσης και αποθήκη έως 8,80τμ (ανάλογα με το διαμέρισμα και τον όροφο).

Διατίθεται επίσης σε δύο μεγέθη. Το μικρότερο διαμέρισμα έχει εσωτερικό στεγασμένο χώρο 137,7 τ.μ. και σκεπαστό μπαλκόνι 37 τ.μ., ενώ το μεγαλύτερο διαθέτει εσωτερικούς στεγασμένους χώρους 144,8 τ.μ. και 41 τ.μ. καλυμμένο μπαλκόνι.

Pine Tree Residence
Αυτές οι κατοικίες είναι ιδανικές για μεγάλες οικογένειες.
 

Αποτελούνται από έξι ορόφους με συνολικά 12 διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων.

Το Pine Tree Residences διατίθεται σε 2 μεγέθη. Το μικρότερο διαμέρισμα έχει εσωτερικό στεγασμένο χώρο 177,6 τ.μ. και σκεπαστό μπαλκόνι 46 τ.μ., ενώ το μεγαλύτερο διαθέτει εσωτερικούς στεγασμένους χώρους 207,7 τ.μ. και σκεπαστό μπαλκόνι 65 τ.μ.

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει τέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια (με το κύριο υπνοδωμάτιο να έχει δικό του μπάνιο) και μία τουαλέτα επισκεπτών.

Oak Tree Residences
Αποτελούνται από οροφοδιαμερίσματα μεγαλύτερα από τα περισσότερα σπίτια που χτίζονται σήμερα.

Το Oak Tree Residences αποτελείται από έξι ορόφους με συνολικά έξι οροφοδιαμερίσματα πέντε υπνοδωματίων.

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια (τα τρία με δικό τους μπάνιο), μια τουαλέτα επισκεπτών και μια τουαλέτα στο τέταρτο υπνοδωμάτιο. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γραφείο/γραφείο ή ως ξενώνας.

Τα διαμερίσματα διαθέτουν ενιαία διάταξη για καθιστικό και ξεχωριστή κουζίνα και χώρο τηλεόρασης, καθώς και τραπεζαρία.

Δειτε Επισης

ΓΣΟ: Δείχνουν όλοι διάθεση να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τσιρείου
Deal για Φούρνους Ζορπάς-Εξαγοράζουν την Yiallourou Eurofoods
Μήνυμα Κεραυνού σε δικηγόρους και λογιστές-«Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε τη σύσταση της ενιαίας εποπτικής αρχής»
Εκτοξεύονται με αυξήσεις-φωτιά οι τιμές των σοκολατένιων προϊόντων στην κυπριακή αγορά... Πάνω κατά 20% με 30%
Euroxx: Η Τράπεζα Κύπρου ετοιμάζεται για ισχυρό μερισματικό παιχνίδι
Ο νόμος ρύθμισης του lobbying τίθεται σε ισχύ στην Κύπρο
Μειωμένες τιμές από τη Gordian σε εμπορικά και τουριστικά ακίνητα σε Λάρνακα και Πάφο
Κ. Ιορδάνου: Διαβούλευση εμπλεκομένων φορέων πριν εφαρμοστεί ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός
Οι τάσεις της εποχής στον χώρο της επικοινωνίας-Οι καταναλωτές και οι προκλήσεις για τα brands
Η νέα μεθοδολογία από Nielsen που εξελίσσει την μέτρηση της τηλεθέασης στην Κύπρο