Προτάσεις Κομισιόν για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας

Το πακέτο προτάσεων και εργαλείων για αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών ενέργειας λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου θα συζητήσει και θα παρουσιάσει την Τετάρτη το Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν το πακέτο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου από την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Το ζήτημα των τιμών ενέργειας θα είναι ένα από τα κύρια σημεία της ατζέντας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21 με 22 Οκτωβρίου. Κατά τη συνάντηση, οι ηγέτες των κρατών μελών θα συζητήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν και τα επόμενα βήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Εσθονία, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε αναφέρει πως οι προτάσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος φυσικού αερίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποδέσμευση των τιμών του ηλεκτρισμού από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν, πληροφορίες και δημοσιεύματα, οι προτάσεις αναμένεται πως θα περιλαμβάνουν κατευθύνσεις προς τα κράτη μέλη, των οποίων αρμοδιότητα είναι τα θέματα ενέργειας, για το ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν στο πλαίσιο της κοινής αγοράς.

Η Κομισιόν αναμένεται επίσης να καταθέσει προτάσεις για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο, μέχρι το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της Κ.Δ.-Στα 100 εκατ. το ποσό που θα καταβάλει
Ξεκαθαρίζει για Chevron ο Λετυμπιώτης-«Υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα βήματα»
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Coral Cyprus (Shell Licensee): Μια εντυπωσιακή κοινωνική και περιβαλλοντική δράση
Διαγωνισμό μίσθωσης γης για έργα ΑΠΕ προκήρυξε η ΑΗΚ
Κηροζίνη και φέτος από τα πρατήρια μέσω κερματοδέκτη
Συστήνεται νέα εταιρεία ειδικού σκοπού για την ηλεκτρική διασύνδεση-Πώς μπαίνουν στην εξίσωση τα ΗΑΕ
ΡΑΕΚ: Αναγκαία η αναβάθμιση δικτύου για διείσδυση των ΑΠΕ
Ζητά παράταση για την τεχνοοικονομική μελέτη ανάπτυξης του «Αφροδίτη» η Chevron