Γαλλικός ενεργειακός κολοσσός στην Κύπρο

Την κάθοδο της στην Κύπρο ανακοίνωσε η HDF Energy, μια από τις κύριες γαλλικές ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο γαλλικός κολοσσός που αρχίζει δραστηριότητες στην Κύπρο, διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο για την εξειδίκευση στην απρόσκοπτη παραγωγή ενέργειας, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μαζική αποθήκευση ηλεκτρισμού.

Η HDF Energy αποτελεί ενεργό μέλος της French Hydrogen Union (AFHYPAC) και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση στον Τύπο, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας καινοτόμων ενεργειακών λύσεων με βάση το υδρογόνο.  

Τα έργα της, μεγέθους εκατομμυρίων ευρώ, στη Νότια Αμερική, Αυστραλία, Γαλλική Γουινέα, Μαρτινίκα και άλλες περιοχές, αξιολογούνται ως δομές ανάπτυξης υψηλής αξίας, με θεμελιώδη συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες και εθνικές οικονομίες.

«Η HDF Energy είναι πλήρως εστιασμένη στην επέκταση των λειτουργιών της στην κυπριακή αγορά. Μέσω της καινοτομικής τεχνολογίας της, και της διεθνούς της εμπειρίας, πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας», αναφέρεται.  

Η δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου για αύξηση του ποσοστού ενέργειας από ΑΠΕ σε 23% επί της καθαρής συνολικής κατανάλωσης μέχρι το 2030, προστίθεται. «Η γαλλική εταιρεία θα διαθέσει την τεχνογνωσία και πόρους της στη στήριξη της εθνικής προσπάθειας για ριζική μεταμόρφωση του κυπριακού ενεργειακού συστήματος κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, καθώς και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της παραγωγής ενέργειας», καταλήγει η εταιρεία.

Δειτε Επισης

Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το βραβείο που πήραμε στα IN Business Awards (vid)
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ExxonMobil: Ετοιμάζει mega deal με την Τουρκία
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του