Powered by

Γιατί είναι χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης σε Airbus

Ο κίνδυνος μόλυνσης εν ώρα πτήσης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ιδιαίτερα συγκριτικά με άλλους εσωτερικούς χώρους, καθώς τα αεροπλάνα τύπου Airbus διαθέτουν το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, ανέφερε στο InBusinessNews ο Captain Ανδρέας Γεωργίου της Cyprus Airways.
 
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά των αεροπλάνων Airbus, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι η ροή του αέρα εντός του αεροσκάφους γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται από την οροφή του αεροσκάφους, κατά ένα μέτρο το δευτερόλεπτο, και εξέρχεται από το πάτωμα. Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει εξάπλωση μικροβίων μεταξύ των σειρών των καθισμάτων.
 
Εξάλλου, πρόσθεσε, ο αέρας εντός της καμπίνας ανανεώνεται κάθε 2-3 λεπτά με αέρα εξωτερικά του αεροσκάφους, σε αντίθεση με άλλους εσωτερικούς χώρους όπως δωμάτια νοσοκομείων και αίθουσες διδασκαλίας, όπου ο αέρας ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά και γραφεία κάθε 20 λεπτά.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Captain. Ανδρέα Γεωργίου, ο αέρας φιλτράρεται μέσω εξειδικευμένων φίλτρων HEPA σε τακτά διαστήματα.
 
Σημειώνεται ότι η τεχνολογία HEPA αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την αποτροπή διάδοσης ραδιενεργών ρύπων του αέρα, και εντάχθηκε στα αεροπλάνα τύπου Airbus to 1994. Τα φίλτρα HEPA είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε κλινικά περιβάλλοντα, όπως χειρουργεία, και απορροφούν 99.99% των ιών και μικροβίων.
 
«Στη Cyprus Airways η προστασία του προσωπικού και των επιβατών μας αποτελεί προτεραιότητά μας. Τα αεροσκάφη μας τύπου Airbus 320, απολυμαίνονται μετά από κάθε πτήση και εφαρμόζουμε τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και των κατευθυντήριων γραμμών της κατασκευάστριας εταιρείας (AIRBUS)», κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
 
Διαβάστε εδώ τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τις πτήσεις της Cyprus Airways.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)