Έρχεται το Pafos Innovation Institute (photos)

Η Πάφος επενδύει στην Καινοτομία και την Εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα τελέσει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Pafos Innovation Institute. Το Ακαδημαϊκό αυτό Ίδρυμα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Δήμου με το γνωστό Πανεπιστήμιο IDC Herzliya (Reichman University) του Ισραήλ και έχει στόχο την ανάπτυξη της Καινοτομίας και της Έρευνας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Pafos Innovation Institute, είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μεταπτυχιακού επιπέδου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει εγγραφεί και αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα λειτουργεί υπό την ακαδημαϊκή ομπρέλα του Πανεπιστήμιου IDC Herzliya (Reichman University), το οποίο θεωρείται πρωτοπόρο στον τομέα της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Κατόπιν της νενομισμένης αξιολόγησης, το Ινστιτούτο έχει ήδη λάβει την έγκριση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) για παροχή πτυχίου επιπέδου Master στον τομέα του Entrepreneurship and Innovation (Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας), ενώ σύντομα θα υποβάλλει αιτήσεις προς αξιολόγηση για την παροχή Masters και στους τομείς toy Water Management (Διαχείρισης Υδάτων), του Energy and Natural Resources (Ενέργειας και Φυσικών Πόρων), του Machine Learning and Data Sciences, του Food Security (Ασφάλεια Τροφίμων) και του Human-Computer Interaction.

Το Pafos Innovation Institute, ως Κυπριακό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, έχει στόχο να προσελκύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα από τις χώρες των τριμερών συνεργασιών, καθώς και από άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου, των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol