Powered by

Πετρίδης: Αναμένουμε μεγάλο αριθμό τουριστών

Αισιόδοξος ότι η Κύπρος, λόγω της πολύ καλής διαχείρισης που έγινε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, θα είναι φέτος σε θέση να προσελκύσει σημαντικό αριθμό τουριστών, εμφανίσθηκε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC International TV ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Ο τομέας του τουρισμού είναι πολύ σημαντικός για την Κύπρο, καθώς αντιστοιχεί στο 12-15 του ΑΕΠ της χώρας. Είμαστε σχεδόν μια χώρα pandemic free τώρα. Έχουμε ενισχύσει με τα πακέτα μας τους τουριστικούς φορείς. Πρόσφατα έγινε μια σημαντική ανακοίνωση από την Wizz Air η οποία θα συνδέει την Κύπρο με 7 νέες χώρες. Η Κύπρος είναι ένας υπέροχος και ασφαλής προορισμός για διακοπές και δηλώνω αισιόδοξος ότι φέτος δεν θα έχουμε καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό μας», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πετρίδης εμφανίσθηκε πεπεισμένος πως δεν θα δούμε το κακό σενάριο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, λόγω του ότι μετά την άρση του lockdown άρχισαν ήδη τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της εικόνας.

Ανέφερε πως η Κύπρος χρειάζεται σε αυτή την προσπάθεια και τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Θα πρέπει όλοι να τρέξουν γρήγορα το θέμα για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες κάθε χώρας με λελογισμένο τρόπο. Θα πρέπει να στηριχθούν με γεωγραφικό τρόπο, τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί από την πανδημία. Αυτό θεωρώ πως θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming