N.Πηλείδου: Παραμένει αισιόδοξο το μέλλον της ναυτιλίας στην Κύπρο

Λαμπρό αναμένεται το μέλλον της Ναυτιλίας στην Κύπρο παρά το πλήγμα που έχει υποστεί από την πανδημία ο τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Market Outlook Series: Shipping, τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών από πλευράς Υφυπουργείου.

Η Νατάσα Πηλείδου υπογράμμισε πως τροχοδρομείται η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο και αναθεώρηση της πολιτικής εγγραφής πλοίων. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά πόσον μπορούν να παρασχεθεί πρόσθετη οικονομική στήριξη στον τομέα.

Στα θετικά του τομέα της Ναυτιλίας στην Κύπρο, η κ. Πηλείδου ανέφερε πως η Κύπρος προσφέρει κάθε τεχνική υποστήριξη και όλες τις διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την μεταφορά και επαναπατρισμό πληρώματος κάθε τύπου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως γίνονται μεγάλα βήματα προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά τον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ναυτιλία, που προέρχεται μέσα από συνεργασία κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με εκπαιδευτικά ιδρύματα μεγάλης εμβέλειας του εξωτερικού όπως το ΜΙΤ.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τομέα της Ναυτιλίας στην Κύπρο, η Υφυπουργός επισήμανε πως παρά την περσινή αύξηση ρεκόρ στα έσοδα από την πλοιοδιαχείριση, ο τομέας αναμένεται να υποστεί μεγάλο πλήγμα το 2020 με τα έσοδα να μειώνονται γύρω στο 60%.

Η συνεισφορά της Ναυτιλίας στο ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται στο 7% και η συνεισφορά του τομέα στο ΑΕΠ της Κύπρου θα παραμείνει σημαντική, ανέφερε η κ. Πηλείδου, προτρέποντας την ΕΕ να στηρίξει τον τομέα της Ναυτιλίας καθώς η Ναυτιλία αποτελεί ένα σημαντικό τομέα στην ευρωπαϊκή Οικονομία.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας