Powered by

Φ. Σώσειλος: Σημαντική μείωση θα υποστεί ο Τουρισμός

Το μεγάλο στοίχημα το 2020 για τον τομέα του Τουρισμού είναι να τεθούν οι βάσεις για την σταδιακή ανάκαμψη του τομέα, κάτι το οποίο θα πάρει 2-3 χρόνια για να επανέλθει ο Τουρισμός. Αυτό ανέφερε ο Φίλιππος Σώσειλος Υπεύθυνος Συνέταιρος Τομέα Φιλοξενίας & Αναψυχής, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, PwC Κύπρου μιλώντας στο Market Outlook Series: Ξενοδοχεία και Τουρισμός.

Το μεγάλο στοίχημα είπε είναι να δώσουμε καλή εμπειρία στου τουρίστες και στους συνεργάτες μας στον τομέα του Τουρισμού, καθώς επίσης και να αποδείξουμε πως μπορούμε να χειριστούμε του επισκέπτες με ασφάλεια.

Παράλληλα, καθώς οι δύο παραδοσιακές αγορές Αγγλία και Ρωσία δεν συγκαταλέγονται στις ασφαλείς χώρες θα πρέπει να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών από άλλες χώρες όπως αυτές συγκαταλέγονται στην Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό του Κράτους, να διατηρήσουμε την συνδεσιμότητα της Κύπρου, και να καταφέρουμε να διεισδύσουμε σε νέες αγορές.

Ο κ. Σώσειλος ανέφερε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα ο τομέας του Τουρισμού θα υποστεί σημαντική μείωση, και με βάση μελέτη της PwC Κύπρου εξετάστηκαν δύο σενάρια, με το απαισιόδοξο σενάριο να προβλέπει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων το φθινόπωρο. Με βάση τα δύο σενάρια η συνολική μείωση του ΑΕΠ θα κυμανθεί στο 7,6%-13,5%. Μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η μείωση στον τομέα του τουρισμού που επηρεάζει αλυσιδωτά και άλλου τομείς. «Δικές μας εκτιμήσεις είναι πως θα υπάρξει μείωση στον τομέα των ξενοδοχείων και τομέα εστίασης 60% - 93%».

Απειλή ανέφερε αποτελεί το γεγονός ότι αρκετές χώρες προτρέπουν τους πολίτες τους να παραμείνουν στη χώρα τους για διακοπές.

Η μεγαλύτερη απειλή, πρόσθεσε, είναι να λειτουργήσουμε με τις αντιλήψεις του χθες, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν νέες καινοτόμες προσεγγίσεις.

Δειτε Επισης

Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό