Powered by

Σ. Στεφάνου: Πρέπει να επενδύσουμε στο brand Κύπρος

Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πως θα κινηθεί ο Τουρισμός και ο ξενοδοχειακός τομέας. Αυτό ανέφερε ο Σώτος Στεφάνου Διευθύνων Σύμβουλος, Aeolos Cyprus Travel – Διευθυνών Σύμβουλος, Ξενοδοχείο Capo Bay, μιλώντας στο Market Outlook Series: Ξενοδοχεία και Τουρισμός.

Τόνισε πως στο παρόν στάδιο για κάθε τέσσερις ακυρώσεις που γίνονται στα ξενοδοχεία της Κύπρου, υπάρχει μόνο μια νέα κράτηση, διευκρινίζοντας πως για να εξαχθούν ασφαλείς συμπεράσματα για τα επίπεδα στα οποία αναμένεται να κινηθεί ο τουρισμός, θα πρέπει ο ρυθμός των νέων κρατήσεων να είναι υψηλότερος από τον ρυθμό των ακυρώσεων.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ανέφερε ο κ. Στεφάνου ανέφερε δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται καθημερινώς.

Χαρακτήρισε ως θετική την επανεκκίνηση των ξενοδοχείων και την επαναφορά των πτήσεων. Ωστόσο, είπε, η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Παράλληλα, επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο για τον ιδιωτικό τομέα να επανεκκινήσει στον τομέα του marketing. Χρειάζεται, είπε,  στήριξη από το Κράτος. Η πανδημία, είπε, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τουριστικό τομέα, θα πρέπει να επαναξιολογηθεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, και οι τουριστικοί πράκτορες θα πρέπει να επαναξιολογήσουν το δικό τους μοντέλο και να επανεκκινήσουν.

Αποτελεί ευκαιρία, κατέληξε, για κάθε επιχείρηση να αξιολογήσει το δικό της μοντέλο και πως μπορεί να το αναπροσαρμόσει στο μέλλον ώστε να δούμε το 2021 με ένα νέα φακό. Θα πρέπει να επενδύσουμε στο brand Κύπρος.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)