Σοφία Κάντα: Οι τέσσερις δυναμικές που διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας

Το 90% των εργαζομένων δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα όπως την γνωρίζουμε. Αυτό ανέφερε η Σοφία Κάντα, Human Resources Director, Coca-Cola HBC Ελλάδας & Κύπρου, μιλώντας στο Youth Empowered Program Digital Edition της Coca-Cola Cyprus, επικαλούμενη αποτέλεσμα έρευνας CEOs που πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάιο Fortune και Mckinsey.

Τα νέα δεδομένα, ανέφερε η κ. Κάντα, ανάγκασε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ευέλικτους και γρήγορους τρόπους για να γίνονται ανταγωνιστικοί. Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση πως τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί μια επιτάχυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέροντας πως ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να ανέλθει στα €4,5 τρις το 2021 σε σχέση με €1 τρις που εκτιμάται πως θα ανέλθει το 2020, αλλάζοντας τις καταναλωτικές συνήθειες.

Η κ. Κάντα υπογράμμισε πως ο καθένας από εμάς βίωσε την πανδημία διαφορετικά και ανέπτυξε τις 4 δυναμικές στον τρόπο που λειτουργούμε και οι οποίες επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίον λειτουργού και οι εταιρείες.
  1. Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίον συνεργαζόμαστε, υπάρχουν να εργαλεία τα οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε.
  2. Εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την εφαρμογή νέων πρακτικών, ενώ παρατηρείται αυτοματοποίηση των διαδικασιών και συστημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, αποτέλεσε η ανάγκη για ηλεκτρονική υπογραφή αρκετών εγγράφων κατά τη διάρκεια του lockdown.
  3. Μετάβαση εργασίας οι οποίες εκτελούνται από ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους, να εμπλέκονται σε έργα, ανάληψη αρμοδιοτήτων στα πλαίσια ομάδων. Καλούνται να εξελίσσουν περισσότερες δεξιότητες και να συμβάλουν στην ομαδική εργασία.
  4. Διαφορετικότητα και η ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, ο καθένας να συμβάλει ίσα.

Η κ. Κάντα τόνισε πως θα πρέπει να αναπτύξουμε την προσαρμοστικότητα μας, ψυχική ηρεμία, να αποστασιοποιούμαστε και να αισθανόμαστε άνετα σε κάτι το οποίο φαίνεται άγνωστο προς εμάς.
 

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol