powered by

Θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη συνάντηση ΕΚΚ-ΚΤ της Λετονίας

Συνάντηση μεταξύ της ΕΚΚ και της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2024, στα γραφεία της ΕΚΚ στη Λευκωσία.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, επικεντρώθηκε σε θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ανταλλάχθηκαν πρακτικές και εμπειρίες των δυο αρχών σε σχέση με την αδειοδότηση, εποπτεία, και εκτίμηση ρίσκου για εποπτευόμενούς τους. Συμμετείχαν από πλευράς ΕΚΚ τα Τμήματα Παρεμπόδισης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, Αδειοδοτήσεων, και Διαχείρισης Κινδύνων και Στατιστικής, ενώ από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας συμμετείχε το αντίστοιχο Τμήμα για την Παρεμπόδιση Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Η ΕΚΚ είναι αφοσιωμένη στη στενή συνεργασία με άλλες εθνικές αρχές της ΕΕ για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εποπτείας και επίβλεψης των εποπτευόμενων οντοτήτων όσο και στη προστασία των επενδυτών.

kefalaiagoraletonianews2

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος