Powered by

Τρ. Κύπρου: Πανέτοιμη να στηρίξει τον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εκτενής συνάντηση μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και ΠΑΣΥΞΕ. Παρόντες ήταν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πανίκος Νικολάου και ο Χάρης Λοϊζίδης 

Συζητήθηκαν μέτρα και κινήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και πολύ βοηθητική, τόσο για την Τράπεζα Κύπρου όσο και για τον ΠΑΣΥΞΕ. Ξεκαθάρισαν διάφορες επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο τουριστικός τομέας για να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση του, αλλά και για να ενισχυθεί εν όψει των επιλογών ανάκαμψής του ευρύτερα. Οι επιλογές αυτές αντισταθμίζουν σε σημαντικό βαθμό την αβεβαιότητα που ακόμα επικρατεί. 


Είναι η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης πανδημίας, με σκοπό να διασφαλιστεί η δέουσα πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προστασία των υγιών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. 

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν τα ακόλουθα:

Πανίκος Νικολάου: 
«Στόχος μας είναι η στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων με σκοπό να προστατέψουμε την απασχόληση και τα έσοδα των νοικοκυριών. 
Ο τομέας του τουρισμού έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο διότι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ και της απασχόλησης, αλλά και επειδή έμμεσα στηρίζει την απασχόληση σε άλλους τομείς, όπως την γεωργία, το εμπόριο και τις μεταφορές. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, προσαρμοστικότητα και υψηλές αντοχές και η σωστή και έγκαιρη στήριξη του θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Κύπρο.»


Χάρης Λοϊζίδης:  
"Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Τράπεζα Κύπρου καθώς η οικονομία μπαίνει σε ρυθμούς επανεκκίνησης. Η διμερής μας σχέση είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την οικονομία και χαίρομαι που εισακούονται οι ανησυχίες και προβληματισμοί του κλάδου μας, καθώς και οι εισηγήσεις μας για την ανάκαμψη της οικονομίας."

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)