Λε Μερ: Η τηλεργασία δεν είναι πανάκεια

Η τηλεργασία παραμένει η προτιμητέα επιλογή, αλλά δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, καθώς η Γαλλία επισπεύδει το άνοιγμα της οικονομίας της.

«Η εργασία από το σπίτι παραμένει προτιμητέα, με την έννοια ότι μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σταδιακά (στους χώρους εργασίας) και μπορεί να περιορίσει την μετάδοση του ιού. Αλλά πάντα θεωρούσα ότι η εργασία από το σπίτι δεν είναι πανάκεια», δήλωσε ο υπουργός στον ρααδιοφωνικό σταθμό France Info.

Παρότι πολλά από τα καταστήματα και τα εστιατόρια της χώρας έχουν ανοίξει και πάλι, οι μεγάλες επιχειρηματικές συνοικίες της πρωτεύουσας παραμένουν άδειες, καθώς πολλοί υπάλληλοί τους εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε χθες «μία πρώτη νίκη κατά του ιού» και ανακοίνωσε νέα μέτρα άρσης των περιορισμών, ανάμεσά τους το πλήρες άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η φοίτηση σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει υποχρεωτική από τις 22 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα οι μαθητές φοιτούσαν σε εθελοντική βάση και οι δυνατότητες υποδοχής των σχολείων ήταν περιορισμένες εξαιτίας της εφαρμογής αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι επιτρέπονται και πάλι οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και κέντρα φροντίδας.

«Θα ξαναβρούμε την Γαλλία» υποσχέθηκε, στο τέταρτο τηλεοπτικό του διάγγελμα από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να κοκκινίζουμε για τα αποτελέσματά μας» τόνισε, την στιγμή που η διαχείριση της κρίσης δέχεται επικρίσεις.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο