Το 9,6% των Ευρωπαίων ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος για στέγαση

Το 9,6% του πληθυσμού της ΕΕ ξόδεψε το 40% ή περισσότερο του εισοδήματος των νοικοκυριών τους σε στέγαση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό είναι 2,0%, το 2ο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Μάλτα (1,7) και στην Ελλάδα 39,5% - το υψηλότερο στην ΕΕ. Όταν το ποσοστό των σχετικών δαπανών φτάνει το 40%, τότε υφίσταται "υπερφόρτωση του κόστους στέγασης", σύμφωνα με τη Eurostat.
 
Αναλυτικά, σε 11 κράτη μέλη, λιγότερο από το 6,0% του πληθυσμού ζούσε σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης.
Αντίθετα, το ποσοστό υπερφόρτωσης του κόστους στέγασης ήταν 10% ή περισσότερο στη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Βουλγαρία. Η υπερβολική επιβάρυνση ήταν πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα, όπου το 39,5% του πληθυσμού ζούσε σε νοικοκυριά ξοδεύοντας πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος για στέγαση. Αυτές οι διαφορές μπορεί, τουλάχιστον εν μέρει, να αντικατοπτρίζουν τις διαφορές στις εθνικές πολιτικές για την κοινωνική στέγαση ή τις δημόσιες επιδοτήσεις και τα οφέλη που παρέχονται για τη στέγαση, αναφέρει η Eurostat.

Tέλος, σύμφωνα με τη Eurostat το ΑΕΠ της ΕΕ των 27 το 2017 αντιπροσώπευε το 16,0% του παγκόσμιου ΑΕΠ, εκφραζόμενο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (PPS). Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες, με μερίδια 16,4% και 16,3% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι