ΟΧΣ: Στις 3.000 οι αιτήσεις αναστολής δόσεων

Στις 3.000 ανήλθαν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που απεστάλησαν στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) για αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων και τόκων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει αποστολή επιστολών οι οποίες θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες κατά πόσον εγκρίθηκε η απορρίφθηκε η αίτηση τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, οι περίπου 3.000 αιτήσεις αποστάλησαν στον ΟΧΣ μέσω κυρίως ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και με τηλεομοιότυπο (φαξ). Σημείωσε πως ο Οργανισμός αναμένει να λάβει γύρω στις 10.000 αιτήσεις αναστολής δόσεων.
 
Ανέφερε ότι ήδη ειδική ομάδα που συνέστησε ο Οργανισμός άρχισε να επιλαμβάνεται των αιτήσεων και παράλληλα έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με δανειολήπτες, όπου αυτό χρειάζεται, για κάποιες διορθώσεις στην αίτηση τους.
 
Ο ΓΔ του ΟΧΣ είπε ακόμη ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της αίτησης της πρώτης ομάδας δανειοληπτών, στους οποίους θα σταλεί επιστολή αν έχει εγκριθεί ή όχι η αίτηση τους, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ίδια ημέρα η αναστολή των δόσεων δανείων και τόκων για τις αιτήσεις που θα έχουν εγκριθεί από την συγκεκριμένη ομάδα δανειοληπτών.  
 
Σημείωσε ότι ο Οργανισμός θα επιστρέψει δόσεις δανείων που έχουν καταβληθεί από τις 30 Μαρτίου και εντεύθεν αν αυτό το επιθυμεί ο δανειολήπτης.
 
Επίσης, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να λειτουργήσει παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή όπου ο δανειολήπτης θα μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση σε σχέση με το θέμα της αναστολής δόσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP