To Enterprise mobility δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη

Η συζήτηση για την εξ αποστάσεως εργασία αν και διαχρονικά έρχεται στην επιφάνεια σε πολλές περιπτώσεις, τις τελευταίες εβδομάδες μπήκε για τους περισσότερους για τα καλά στη ζωή τους. Η πανδημία του κορωνοϊού και οι δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ημερών έχουν επιβάλει πιο ευέλικτους τρόπους εργασίας οι οποίοι προϋποθέτουν και τα απαραίτητα εργαλεία.
 
Όσοι επιχειρηματίες δεν καταφέρουν να προλάβουν τις εξελίξεις δεν θα έχουν πολλά περιθώρια όχι μόνο να αναπτυχθούν, αλλά και να λειτουργήσουν αυτό το κρίσιμο διάστημα που οι συνθήκες επιβάλλουν την εργασία από το σπίτι.. Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να παραμένει ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν διεθνώς και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο για την κάθε είδους εταιρεία, τα εργαλεία που της παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.
 
Άρα καθίσταται σαφές ότι το Enterprise Mobility (ΕΜ) δεν αποτελεί πλέον μια εφαρμογή που απλώς κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, αλλά ένα απαραίτητο εργαλείο για τις νέες συνθήκες εργασίας που έχει επιβάλλει παγκοσμίως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, με την τηλεργασία να αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τη μοναδική επιλογή για πλείστες επιχειρήσεις τόσο στις μέρες μας, όσο και στο μέλλον όπως ήδη προεξοφλούν οι ειδικοί.
 
Ευελιξία και παραγωγικότητα
Η αυξημένη ευελιξία των εργαζομένων θα έχει θετικό αντίκτυπο στο σύνολο του business σας. Τα κίνητρα των εργαζομένων θα βελτιωθούν, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από όπου μπορούν και όπου τους βολεύει, χάρη στη χρήση εργαλείων για πρόσβαση σε πληροφορίες που χρειάζονται άμεσα στα meetings με πελάτες ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Η βελτιωμένη ευελιξία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα.
 
Βελτιωμένη αξιοπιστία και ανταπόκριση
Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα ενός πακέτου λύσεων EM, όπως είναι αυτό της SoftOne είναι πως οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παραμείνουν σε επαφή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Τελικά, η έννοια του mobility είναι τρόπος ζωής, καθώς βασιζόμαστε στα smartphones μας για τις καθημερινές μας ανάγκες. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε το ίδιο και στην εργασία μας; Η λογική του mobile–first επιτρέπει στους εργαζομένους να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες και στα δεδομένα που χρειάζονται, αλλά και να απαντούν στους πελάτες άμεσα, αντί να πρέπει να περιμένουν την επιστροφή στον χώρο εργασίας τους.
 
Αύξηση δυνατοτήτων συνεργασίας
Χάρη στις δυνατότητες του ΕΜ, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε επαφή μεταξύ τους, με τους πελάτες τους και με τα δεδομένα και τα αρχεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε η συνεργασία να είναι επιτυχής. Δεδομένου πως υπάρχει μια συνεχώς επεκτεινόμενη λίστα mobile–based λύσεων apps, δεν υπάρχει λόγος για τους εργαζομένους να μένουν καθισμένοι εμπρός στο γραφείο τους, ώστε να απαντήσουν σε ένα email, να επεξεργαστούν μια πρόταση ή να προσθέσουν το insight τους στο τελευταίο προσχέδιο ή παρουσίαση. Η έννοια του always connected μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.
 
Περιορισμός περιττών εξόδων
Το ΕΜ επιτρέπει στους εργαζομένους να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές που ήδη έχουν και με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις δεν θα επιβαρυνθούν με τις δαπάνες αγοράς συσκευών για καθέναν ξεχωριστά χρήστη ή ομάδα. Αξίζει λοιπόν η επιχείρηση να επενδύσει σε μια ενιαία λύση enterprise mobility, προκειμένου να τοποθετήσει κάτω από την ίδια «ομπρέλα» τους εργαζομένους της, μειώνοντας τις δαπάνες και εξαλείφοντας το πρόβλημα του κατακερματισμού.
 
Προσέλκυση «ταλέντων»
Προσφέροντας έναν πιο σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο εργασίας, η επιχείρηση θα προσελκύσει το επιθυμητό προσωπικό. Η ευελιξία του ΕΜ μας επιτρέπει να παραμένουμε συνδεδεμένοι, αλλά ταυτόχρονα και ισορροπημένοι στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Ιδίως, οι νεότερης ηλικίας εργαζόμενοι θα εκτιμήσουν την ευελιξία που προσφέρει η προοπτική αυτή, με αποτέλεσμα την ορατή αύξηση της παραγωγικότητας.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας