ΠΑΣΥΠΕ: Να μείνουν κλειστές και τον Μάιο τις Κυριακές οι υπεραγορές

Την επιμήκυνση της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των υπεραγορών τις Κυριακές και για ολόκληρο το Μάιο, προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών. 
 
«Μέσα από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε στο τόπο μας αλλά και σε ολόκληρο το πλανήτη, λόγο της πανδημίας η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πιο πάνω από το κέρδος και οποιαδήποτε οικονομικά μεγέθη. Για αυτό το λόγο εκτιμώντας την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται εσείς και η ομάδα σας αλλά και γενικότερα η κοινωνία και ολόκληρος ο λαός μας, με τις θυσίες και την πιστή τήρηση των μέτρων εδώ και σχεδόν 40 ημέρες για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αποφασίσει να προτείνουμε την επιμήκυνση της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των Υπεραγορών τις Κυριακές και για ολόκληρο το Μήνα Μάιο», είναι η θέση του συνδέσμου.

«Είναι κρίμα να διακινδυνέψουμε να χάσουμε ότι καταφέραμε μέχρι τώρα με μια πιθανή αναζωπύρωση της μετάδοσης των κρουσμάτων σε μια χρονική στιγμή που ο σχεδιασμός και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί άρχισαν να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι πιο σημαντικό και πιο ωφέλιμο τόσο για την κοινωνία αλλά και τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα, η όποια χαλάρωση των μέτρων για επανεκκίνηση και για σταδιακή ελεγχόμενη επιστροφή στην κανονικότητα και στην καθημερινότητα μας να γίνει με τρόπο αλλά και σε χρόνο που να ελαχιστοποιεί οποιουσδήποτε κινδύνους αναζωπύρωσης της εξάπλωσης του ιού», επισημαίνεται.
 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα του συνδέσμου, Ανδρέα Χατζηαδάμου, μια πιο ομαλή και διαρκής επαναλειτουργία των επιχειρήσεων είναι αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε. «Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν λειτουργήσουν οι υπεραγορές για ακόμα 3-4 Κυριακές, ιδιαίτερα αν αυτό συμβάλει περεταίρω στο να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού και τα νέα κρούσματα».       

«Βέβαια αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος, αλλά μια κοινή αντίληψη και προσέγγιση μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ειδικοί άλλωστε», συνεχίζει ο ΠΑΣΥΠΕ.

«Εμείς με την ενέργεια μας αυτή θέλουμε να βάλουμε ακόμα ένα λιθαράκι και να βοηθήσουμε στην όλη προσπάθεια, αλλά και να προστατεύσουμε και τους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζόμενους μας και όλους τους συμπολίτες μας, για να εξέλθουμε όλοι μαζί από αυτήν την υγειονομική κρίση ακόμα πιο δυνατοί! Το θεωρούμε καθήκον μας προς ολόκληρη την κοινωνία», αναφέρεται καταληκτικά.          

Δειτε Επισης

Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί